Den Stockholmsbaserte Molde-artisten har allerede spilt for tre utsolgte hus på Kungliga Dramaten i Stockholm, til strålende anmeldelser.

Nå står Oslo Spektrum Arena, som er kjent for å ta i mot en rekke nasjonale og internasjonale artister, for tur lørdag førstkommende.

– Det var Live Nation som spurte om jeg ville gjøre konserten. Jeg var litt usikker på om jeg ville gjøre en turné med dette materialet, jeg har jo begynt å skrive ny musikk. Men så fant jeg ut at jeg ville gjøre det én, stor gang. Det blir bare denne konserten med dette formatet, sier Ane Brun, for øyeblikket vandrende rundt i en park i Stockholm. Først fredag kveld reiser hun til Oslo.

Intimt i storstua

Ane forteller at hun har stått på scena i Spektrum flere ganger, blant annet med Madrugada, på Nobel-konsert og på Spellemann-show.

– Men dette er første gang jeg selv står på plakaten. Det er kjempespennende. Jeg tror det blir superfint, vi har tenkt gjennom alt, som at lyset skal bli godt. Det er jo en intim plate, og da gjelder det å utnytte klangen i det store rommet. Det blir nesten som en katedral, sier Ane.

Arenaen tar 3.800 publikummere slik den nå blir rigget med kun sitteplasser.

– Folk får danse litt i stolene, kanskje helst klinedans, hehe. Jeg har ingen trommis med, så det blir veldig «smooth operator» dette her, sier Ane og sikter til låten av Sade.

– Du har med vokalgruppa Iris. Hvor har du funnet dem?

– På internett! De har en versjon av Du gråta så store tåra. De skal også varme opp for meg, og ønsket å gjøre mine låter. Det passer fint, siden jeg selv bare gjør cover, fra Leave Me Breathless, men også fra tidligere i karrieren, sier Ane.

På den kritikerroste plata fra 2017 byr hun på tolkninger av låter fra artister som Bob Dylan, Sade og Radiohead.

– Får publikum høre Du gråta så store tåra?

– Ja, det tror jeg nok sikkert..!

I skrivemodus

Ane forteller at hun går en rolig sommer i møte, konsert-messig sett.

– Fra juni skal jeg foreløpig bare gjøre tre stykker og i stedet sette av tid til å skrive. Det blir deilig å fokusere på noe helt nytt, forklarer hun.

– Det blir kanskje tid til å reise hjem til Molde og Harøya også?

– Å, ja. Men dit reiser jeg for å være sammen med folk. Man blir ganske introvert når man skriver, så det er best jeg gjør alene.

I løpet av året kommer også et album med symfoniorkester, med opptak fra konsertene med Sveriges Radios Symfoniorkester.

Dessuten lager hun filmmusikk, blant annet til filmen Unga Astrid, der hun har synger på svensk.

Men i Spektrum lørdag blir det altså kun cover av hennes egne favorittlåter. Med seg har hun en strykekvartett, Martin Hederos, Johan Lindström og Josefine Runsteen, i tillegg til Iris.

– Det er mange låter som folk har et forhold til. Det kan bli mange følelser. Det er bare å ta med lommetørkle, ler hun.

Anes manager Mikael Gustavsen opplyser at salget går veldig bra og at det forventes utsolgt før lørdagen er her.

Konsertstart lørdag 14. april er kl. 19.30.