MÅNDALEN: Når man kommer fra Vestnes og kjører gjennom Måndalstunnelen er fabrikken til Måndalen Trevare noe av det første man ser.

Det er et av bygdas signalbygg. Direkte pent har det aldri vært. Men som bildet viser kommer det til å bli riktig så strøkent når renoveringen er gjennomført. Arbeidet er kommet godt i gang.

Ferdig til sommeren

– Vi skal fortsette med totalrenoveringen av hele fronten og mot bensinstasjonen. Vi forventer å bli ferdig til sommeren med fabrikkfasaden. Det er viktig for bedriften og for Måndalen at vi får gjennomført disse oppgraderingene. Det gjenspeiler også forventingene til kvaliteten på våre produkt, sier Sigbjørn Sørli til Romsdals Budstikke.

Arbeidet utføres av den lokale bedriften Bruaset Bygg, som åpenbart gjør en meget god jobb med å forvandle gammelt til nytt.

Showroom i Oslo

Måndalen Trevare AS er en tradisjonsrik hjørnesteinbedrift som har en snart 70 år lang historie.

Bedriften har utvidet med et strategisk viktig showrom i Oslo. Antall ansatte ligger på 30.

Bedriften omsatte i fjor for rundt 50 millioner kroner. Prognosen for i år er en økning til 62 millioner kroner. Det er forventet en driftsmargin på rundt sju prosent.

– Måndalen Trevare går i riktig retning om dagen. Etter mange tøffe år ser framtiden lys ut for vår bedrift. Det er en svært etterlengtet ansiktsløftning som nå gjennomføres. Vi investerer et millionbeløp, mer presis ønsker jeg ikke å være. Vi investerer fordi det går bedre driftsmessig. På innsiden skjer det mye positivt, vi har gjennomført en vellykket snuoperasjon, sier Sørli.

Han er både daglig leder og eier. Måndalen Trevare har mange strenger å spille på. Bedriften produserer rammesenger for Wonderland.

– Sterkere

De produserer skap- og bordserier til Slettvoll sine butikker i Norge og Sverige. De produserer og leverer Corcella skap og køyesenger til hoteller og privatmarkedet i Norge. Her har de egen nettbutikk.

– Vi har store leveranser til hotellmarkedet i Norge. Vi kan melde om inngåtte kontrakter til hoteller med en verdi på ti millioner bare etter påske, sier Sigbjørn Sørli.

Måndalen Trevare AS inngår i Måndalen-konsernet, som også inkluderer Måndalen Prosjekt og Måndalen Treprodukter. Sørli gleder seg stort over at optimismen er tilbake, og takker sine ansatte for utmerket lagarbeid for å snu skuta.

– Nedturen gjør oss bare sterkere. Vi bygger et nytt fundament som vil bestå. Det er en god følelse, sier Sigbjørn Sørli.

Ikke lekkert: Også her blir det helt ny fasade i massivt tre. Foto: Eirik Heen
Måndalen Trevare har 30 ansatte. Daglig leder og eier, Sigbjørn Sørli, ser vi nærmest kamera. Foto: privat