MOLDE: I 2016 ble Solid Engineering i Molde solgt til det svenske ÅF-konsernet, og har siden den gang hett ÅF Solid Consult. Bedriften ble startet i 2005 som 3S Prosjekt AS av fem gründere som ønsket å skape seg sine egne arbeidsplasser. Nå har bedriften blitt en del av Norges største innen byggeledelse, ÅF Advansia, og skifter navn til ÅF Advansia Nordvest.

Vil vokse

– Du kan si at det har ballet på seg siden starten. For oss er det utvilsomt en styrke å bli en del av ÅF Advansia. Vi er godt rigget for de spennende oppdragene som kommer i regionen i tida framover, sier daglig leder i ÅF Advansia Nordvest, Geir Inge Havnes.

Han forteller at de har planer om å vokse, og er ute etter flere ansatte.

– Vi satser på å få ansatt folk, og ønsker å skape et miljø. Vi ser etter tre til fire personer til kontoret vårt i Ålesund. I dag er vi elleve ansatte med to faste innleide. Vi håper vi kan vokse til 15 ansatte i løpet av kort tid, sier Havnes.

Viktig med lokale krefter

ÅF Advansia er i sterk vekst i Midt-Norge, og med etableringen i Molde har de nå 50 medarbeidere ved kontor i Trondheim, Kristiansund og Bergen. Til sommeren utvider de også til Ålesund og Stavanger.

– For å yte maks er vi avhengig av å etablere oss i de ytre regionene. Hele Norge bygges, og vi må utover i landet. Det kan ikke være et ensidig fokus mot Oslo. Vi ser store muligheter i markedet på Nordvestlandet. Vi har gjennomført flere store prosjekt i Trondheim fra begynnelse til slutt, og ønsker å gjøre det samme i Molde. Da er det viktig for oss å ha lokale krefter, sier regiondirektør, Kjell Håvard Nilsen.

– Å ha lokal tilstedeværelse i nasjonale prosjekt er avgjørende. Den ene klarer seg ikke uten den andre. Vi skal knytte sammen to miljø, legger administrerende direktør i ÅF Advansia, Christopher Klepsland til.

På befaring i Molde

Noen av de viktigste prosjektene for ÅF Advansia Nordvest har vært utbygging av Molde og Ålesund lufthavn for Avinor, samt ulike kommunale prosjekt for Aukra, Eide, Fræna og Nesset. Selskapet hadde også prosjektledelse for Brunvolls nye lokaler på Årø, og fikk muligheten da Brunvollkvartalet skulle bygges. Tirsdag var nasjonal og regional ledelse på besøk i Molde for befaring i Brunvollkvartalet som skal ferdigstilles i november.

– Brunvollkvartalet er det tøffeste som bygges i noen by i Norge for tida. Den plasseringen er det ikke mulig å slå, sier regiondirektør Nilsen.

ÅF Advansia på befaring i Brunvollkvartalet tirsdag. Toppleilighetene begynner å ta form, og flere lot seg imponere av utsikten til fjord og fjell. Foto: Bjørn Brunvoll