Torsdag ble flere stipendtildelinger, blant annet de viktige Statens kunstnerstipend, klare.

Stipendene deles ut av Kulturrådet.

Ola Kvernberg får tre-årig stipend

Tildelingslistene, som er publisert på rådets nettsider, viser at musiker og komponist Ola Kvernberg fra Fræna får 3-årig arbeidsstipend.

Forfatter Vidar Kvalshaug fra Averøya, nært knyttet til Molde og Bjørnsonfestivalen, får 2-årig arbeidsstipend.

Til disse stipendene, som er 1-5-årige, var det hele 2858 søker og bare 179 tildelinger.

Videre får Daniel Herskedal 1-årig arbeidsstipend for yngre/nyetablerte kunstnere. Stipendet er på 261.539 kroner. Det var 1233 søkere til dette stipendet, 90 kunstnere fikk søknaden innvilget.

Utvalget for statens stipend og garantiinntekter har tildelt 882 stipend til kunstnere over hele landet. Over 8.400 søknader har blitt behandlet i 23 ulike stipendkomiteer i årets søknadsrunde. Kunstnerisk kvalitet og aktivitet er de viktigste kriteriene når søknadene vurderes.

Hilde Brunsvik og Lars Petter Sveen får forfatterstipend

I tillegg ble tildelingene fra Den Norske Forfatterforeningens Vederlangsfonds Arbeidsstipend kjent torsdag. Stipendet kan gis for 1-5 år, og i 2018 utgjør brutto utbetaling i året 261.000 kroner.

Av tildelingslistene går det fram at forfatter og sjef for Klangfestivalen i Fræna, Hilde Brunsvik, får 2-årig stipend. Det samme gjør forfatter Lars Petter Sveen fra Fræna.

Det var 218 søkere til stipendet, 23 fikk det innvilget.

Vederlagsfondet har også et diversestipend. Også her var det 218 søkere. Her får forfatter Angela Hagen fra Rauma 10.000 kroner, og forfatter Øystein Hauge fra Fræna 30.000 kroner.

Også stipendene fra Norske Billedkunstnere er offentliggjort. Her går det fram at Heidi Rødstøl fra Rauma får 100.000 kroner i ett-årig stipend fra vederlagsfondet.

– Dette er ment som en arbeidsinntekt. Og det betyr at jeg nå endelig får mulighet til å få ut foto fra digitale plattformer, bilder som jeg vil ha ut i verden og vise fram, sier Heidi Rødstøl.

Ola Kvernberg. Foto: Therese Alice Sanne