Aukra kommune er nå på oppløpssida i arbeidet med kommuneplanens samfunnsdel. Full bredbånd- og fiberdekning er ett av flere elementer ordføreren peker på som viktige i dette arbeidet.

– Vi må snarest råd få lagt til rette og gjennomføre bredbånd- og fiberutbygging i hele kommunen, slik at det for den enkelte innbygger skal være fullt mulig å knytte seg til – enten det er gjennom Sund Breiband eller andre aktuelle selskap, sier Bernhard Riksfjord.

Hittil har Aukra kommune lagt til rette for slik utbygging og mulig tilknytning i om lag 80 prosent av kommunens område.

– De resterende 20 prosent av kommunen må også få denne muligheten. Det tror jeg vi skal kunne få gjennomført, sier Aukra-ordføreren.

Ona, Orten og Sandøy

Bedre ferjetilbud

Riksfjord vil også kjempe videre for et bedre ferjetilbud.

– Vi må være aktive pådrivere inn mot fylkeskommunen, og antakelig være villig til å bruke midler på bedre ferjefrekvens og utvidet åpningstid på strekninga Aukra-Hollingsholmen, inntil Møreaksen og Kjerringsundet er på plass, sier han.

– Dette er, etter både mitt og andres syn, nødvendige tiltak for å øke tilgjengelighet, trivsel, velferd, omsorg og oppvekstvilkår i kommunen, sier Riksfjord.

Mange utbyggingstiltak

Bernhard Riksfjord viser til at Aukra kommune gjennom de siste ti åra har gjennomført svært mange utbyggingstiltak innenfor godt som alle brukerområder, fra barnehage og skole til eldreomsorg.

– Dersom vi legger til rette og er like offensive i den kommende samfunnsplanperioden, vil det være positivt og framtidsrettet til det beste for innbyggerne, kommunen og et samlet næringsliv i hele regionen. Noe jeg er overbevist om vil ha stor betydning både på kort og lang sikt, sier Riksfjord.

– Innspill fra innbyggere

– Vi vi selvsagt bruke innspill fra den omfattende Innbyggarundersøkelsen analyseselskapet Sentio gjennomførte i kommunen i november 2017, sier Bernhard Riksfjord.

Der skåret Aukra kommune svært godt.

– Vi må antakelig være villig til å bruke midler på et bedre ferjetilbud, sier Bernhard Riksfjord. Foto: Bjørn Brunvoll