Damelaget til MHK kjemper for å beholde plassen i eliteserien og ligger ett poeng over kvalifiseringsplassen når tre serierunder gjenstår. Samtidig jobber styret kontinuerlig med å spikre neste sesongs spillerstall, uavhengig av hvilken divisjon laget skal spill i sesongen 2018/2019.

– Noen avtaler er utgående og andre drar av personlige årsaker. Noen har vært skadet og spilt mindre enn planen. Da er det bedre at de får muligheten i andre klubber, mens vi samtidig får anledning til å hente nye spillere og løfte kvaliteten på stallen ett hakk til, sier sportslig leder Carl Henrik Indbjør i Molde HK Elite.

Minst sju spillere forsvinner

Keeper Lærke Sofie Sørensen er enig med klubben om å avslutte kontrakten av familiære årsaker. Hun flytter hjem til Danmark i april. Østerrikske Kristina Logvin avslutter også kontrakten ett år før tida. Hun er klar for tyske Oldenburg.

Det samme er tilfelle for den hviterussiske duoen Katsiaryna Silitskaya og Irina Tryzno, som begge har slitt med skader.

Det har også flere av de andre spillerne i troppen, som enten har utgående avtaler eller er enige med klubben om å avslutte oppholdet etter sesongslutt. Både Hanne Morlandstø (kom fra Sotra), Hanne Andve (Vipers) og Sandra Wrede (Stockholm) er ferdig i Molde.

Skiri Østigård uten kontrakt

I tillegg er det usikkert om Aud Ingrid Silseth fortsetter. Den lokale tredjekeeperen skal på prøvespill i flere 1. divisjonsklubber den nærmeste tida.

MHK er heller ikke enig med Åndalsnes-jenta Rikke Skiri Østigård om å forlenge kontrakten.

– Rikke ønsket en ettårskontrakt og det har hun fått av klubben. Via hennes agent har vi fått beskjed om at hun sier nei til tilbudet, sier Indbjør.

14 spillere med kontrakt

Molde har forlenget avtalene til de andre lokale profilene. Sherin Obaidli, Mona Obaidli, Ragnhild Valle Dahl og Vilde Nerås satser videre. I tillegg er Anniken Obaidli etter planen tilbake for fullt til høsten.

Den brasilianske trioen Caroline Martins, Mariane Fernandes og Dayane Pires da Rocha fortsetter også i MHK. Det gjør også kroatiske Natasa Jankovic.

De lokale ungjentene Benedicte Holsen og Tara Gundersen Heimen blir med videre i A-stallen. Flere andre unge spillere skal også være med i treningsgruppa neste sesong.

Flere forsterkninger signert

MHK-ledelsen har allerede signert tre nye spillere som slutter seg til troppen i sommer. Den danske målvakta Mie Sørensen og landsvenninna Hanne Paulsen er klare. Det samme er Kristin Halvorsen fra Oppsal.

– Vi skal inn med tre eller fire forsterkninger til innen kort tid, slik at stallen vil telle rundt 20 spillere, sier Indbjør.