RAUMA:  Hvor skal den nye barnehagen i Måndalen bygges? Et flertall i formannskapet peker på tomt vegg i vegg med Måndalen skole på Voll. Foreldrenes arbeidsutvalg i Måndalen mener ei tomt ved siden av dagens barnehage ved idrettsplassen i Vemora er bedre.

Diskusjonen om hvor den vedtatte barnehagen i Måndalen skal bygges, har dominert det politiske ordskiftet i Rauma de siste ukene. Det har strømmet på med leserinnlegg i avisene og meningsytringer på sosiale medier.

– Vi kan ikke ha det slik i Rauma at Måndalen og sørsida mistror kommunen i den ene saka etter den andre. Vi må unngå å skape mer strid og mistru. Vi kan ikke ligge i konstant konflikt med deler av Rauma. Det vil bare skape problemer i den ene saka etter den andre, sier Per Arne Skomsø til Romsdals Budstikke.

Skomsø er opptatt av at kommunepolitikerne i Rauma må lytte mer til hva bygdefolket i Måndalen mener i spørsmålet om plassering av barnehagen.

Rådmann Toril Hovdenak hadde innstilt på at barnehagen bygges på Voll, nært knyttet til skolen som også skal bygges ny. Motstanderne mot Voll pekte på at trafikkforholdene ville bli mer problematisk dersom barnehagen ble plassert på Voll. De viste til at bygda ønsket å få ny barnehage i området på Vemora, nær dagens barnehage.

– Det er ganske mye støy fra folket i ei bygd som skal få ny barnehage, ny skole og nye omsorgsboliger. Jeg mener det er viktig å lytte etter hvor skoen trykker, sa Magnhild Vik (Sp) og sa at hun velger Vemora som plassering for barnehagen.

– Vi vil lytte til dem som skal bruke barnehagen. Det som skulle være en gladsak for alle, har blitt en stridssak, sa Per Vidar Kjølmoen (Ap).

Ordfører Lars Olav Hustad (H) understreket at Måndalen er satsingsområdet som står for tur i samfunnsplanen.  Han ønsket at barnehagen ble bygget så snart som mulig, og argumenterte for at en plassering på Voll vil åpne for at barnehagen og skolen har fordeler med å drifte bygningene og trekke veksler på hverandres kompetanse.

Etter en lang debatt i kommunestyret torsdag om Vemora eller Voll er best egnet som plassering for ny barnehage, kom gruppelederne for alle de politiske partiene sammen i en pause. Da gruppelederne kom tilbake til kommunestyresalen, var det full enighet om at det skal lages forprosjekt for begge plasseringene; Vemora og Voll. Der vil det også komme fram om det blir dyrere for kommunen å legge barnehagen på den ene eller andre tomta.

– Kommunestyret en enig om at vi tar en runde og utreder plasseringen av barnehagen i Måndalen både i Vemora og på Voll.  Det vil ta tre måneders tid, men ut fra alle innspillene som har kommet til kommunen, er det riktig å bruke denne tida på å få klarlagt saka ytterligere, sier ordfører Lars Olav Hustad til Romsdals Budstikke.

Plasseringen av ny barnehage blir endelig vedtatt i juni.