Det opplyser styreleder og hovedeier Erik Berg i Classic Norway AS. Sammen med hotellsjef Roy Heggdal ved Molde Fjordstuer presenterer han utvidelsesplanene.

– Hva er bakgrunnen for at dere nok en gang vil utvide Molde Fjordstuer, Erik Berg?

– Vi har hatt en fin vekst siden forrige utvidelse for fire år siden. Den utvidelsen skaffet oss noen flere rom. Vi utvidet den gang fra 44 til 59 rom. Men det meste av utvidelsen besto i å gjøre Molde Fjordstuer til et fullverdig hotell. Vi har fortsatt for få rom til å takle videre vekst. Vi er i dag trolig det hotellet i Molde med høyest beleggsprosent, sier Erik Berg.

Skårer høyt

Han viser stolt til at Molde Fjordstuer skårer høyt på ratingen hos bookingselskapene. På Booking.com hadde Molde Fjordstuer i går 8,9 av 10 mulige.

– I reiselivssammenheng heter det «reason to go». Det gir grunn til å besøke Molde. Det er ikke noe vi sier, men bookingselskapene gjør det. Det er vi selvsagt glad for. Jeg vil gjerne gi personalet honnør for ratingen, sier Erik Berg.

Forhåndsbooking

Han viser til at Molde Fjordstuer hadde vekst i 2017, noe byen samlet ikke hadde.

– Forhåndsbookinga for 2018 viser at det nå ser ut til å ta av. Vi tar ut statistikk over forhåndsbooking hver måned. Lista vi tok ut 2. mars, viser at vi har en vekst i forhåndsbookinga på 39 prosent i år. Mye tyder på at den veksten vil fortsette. Det gledelige i det, er at det i all hovedsak er norske og utenlandske turister som kommer, sier Erik Berg.

Kurs og konferanser er som kjent et annet marked.

– Det er vekst i turismen jeg snakker om. Jeg tror forklaringen på den sterke veksten i forhåndsbestillinger, er den gode ratingen hotellet får på bookingsidene – og som får turistene til å komme til Molde. Vi er i ferd med å bli fullbooket. Det er noe vi må ta alvorlig – og bygge flere rom. Vi vil bygge ut for å være rustet til framtidig vekst, sier Erik Berg.

Samme stil

Han forteller at de planlegger å bygge én akse til i akkurat samme stil som de eksisterende. Det er Kosbergs Arkitektkontor som har tegnet Molde Fjordstuer. De har også tegnet utvidelsen.

– Samtidig med utvidelsen vil vi gjøre en del helt nødvendige grep inne, bl.a. å ruste opp restauranten slik at den blir enda bedre, sier Erik Berg.

Over 60 prosent belegg

Hotellsjef Roy Heggdal forteller at Molde Fjordstuer på årsbasis har litt over 60 prosent belegg. Det er han godt fornøyd med.

– Belegget er veldig mye høyere på sommeren. Vi ligger flere måneder og stanger opp imot fullt belegg, og har vært nødt til å si nei til gjester, sier Heggdal.

– Det er en veldig trasig situasjon å komme i, med den markedsføringa vi kjører, sier Berg.

Roy Heggdal sier en utvidelse med opptil 30 rom vil ha mye å si for lønnsomheten til hotellet. Ikke minst fordi en kan ta i mo flere gjester på sommeren, og at en med et større hotell kan komme inn på nye marked.

Han opplyser at Molde Fjordstuer nå beskjeftiger 22 årsverk.

Reguleringsendring

Erik Berg opplyser at en nå har startet en reguleringsprosess i samråd med Molde kommune, som eier tomta der utvidelsen er planlagt.

– Vi kjører reguleringsprosessen, mens det er kommunen som avgjør, sier Erik Berg.

Hotellsjef Roy Heggdal ved Molde Fjordstuer (t.v.) og styreleder og hovedeier Erik Berg i Classic Norway foran tomta for utvidelsen. Foto: Egil H. Torvik