Fylkespartiets ledestjerne avslørte tirsdag morgen at hun trekker seg som justisminister. Fylkesleder Frank Sve har snakket nesten daglig med Listhaug den siste tiden, og vil ikke si om han ble overrasket over at hun nå trekker seg.

– Det er først og frem beklagelig at dette skjer. På mange måter forstår jeg Sylvi, og støtter henne fullt ut. Det er grenset for hvor lenge man skal tåle å bli herset med og forsøkt kneblet slik opposisjonen og KrF har gjort. Og så handler det om å ta vare på familien, sier Sve til Rbnett tirsdag morgen.

Direkte uverdig

– Sylvi Listhaug er Norges mest populære politiker i dag, og folk er lei seg og sint over det som har skjedd, sier Sve.

Han mener dette har handlet for mye om person og for lite om sak.

– Det har vært jobbe for å knekke en person. Vi lærer ungene våre at når noen ber om unnskyldnig, så aksepterer vi det og går vider. Det har ikke Jonas Gahr Støre og Knut Arild Hareide gjort her. Det vi har sett i stortinget den siste tiden har vært direkte uverdig, sier Sve.

Blir ikke stile

Han er klar på at de har bommet med regnestykket sitt når de tror at de nå skal få kneblet Listhaug.

– Hun vil gjøre seg sterkt gjeldene på Stortinget framover. Det blir ikke stille fra Sylvi Listhaug framover, sier fylkeslederen.

– Hva vil dette bety for Møre og Romsdal Frp?

– Møre og Romsdal Frp har fortsatt Norges beste politiker, og hun kommer til å gjøre seg strekt gjeldene. Det er Regjeringen som blir svekket når hun nå går ut, men det er grenser for hva man skal tåle.

Bekymret for norsk politikk

Han synes det er svært spesielt at det var KrF som mandag la tungen på vektskåla.

– Dette var et Facebook-innlegg, ikke noe politisk som ble utslagsgivende. Og så er det et parti som nesten ikke har velgere som bestemmer hennes skjebne. KrF må snart bestemme seg for om de skal fortsette å dilte etter Gahr Støre eller om de skal være et borgerlig parti, sier Sve.

– Og jeg er bekymret for norsk politikk framover, når vi ser et så voldsomt fokus på personer, og ikke på politikk. Jeg lurer på hva som skjer framover, sier Sve.