Bordene bugnet av blomsterbuketter med lykkønskninger. Gratulasjonene strømmet til, fra helseminister Bent Høie i Oslo, fra Fylkesmann, lokale fagforeninger og bedrifter. Forventningene til hva det nye Rauma helsehus kan levere av tjenester, er skyhøye.

Markerer et tidsskille

– Jeg har sjelden vært så stolt på innbyggernes vegne som i dag. Dette er kanskje den største dagen vi markerer i Rauma kommunes historie. Når Rauma helsehus nå tas i bruk, markerer det et tidsskille for helse- og omsorgstjenesten. Flunkende nytt bygg, helseteknologi av det mest moderne slaget og samling av helsetjenestene under ett tak. Vi har alle forutsetninger for at innbyggerne skal få maksimal kvalitet på tjenestene, sier Lars Olav Hustad til Romsdals Budstikke.

Helseministeren begeistret

Planen var at helseminister Bent Høie skulle komme og klippe snora, men Høie meldte avbud. Han har fulgt prosjektet, og sendte sin hilsen til Rauma kommune:

For få år tilbake hadde Rauma fire institusjoner, nå samles alt i det nye helsehuset. 60 langtidsplasser, 30 korttids- og rehabiliteringsplasser blir det i det fire etasjer store bygget. I tillegg rommer helsehuset base for heimetjenesten, dagsenter for demente, dagsenter psykisk helse, tildelingskontor for helse- og omsorgstjenester, frisklivssentral, senter for fysioterapi og ergoterapi. Videre: Produksjonskjøkken, kantine, garderober for 350 personer og møterom.

Det er også laget et eget seremonirom til bruk ved minnestunder når noen er død.

Midt i helsehuset er «Hjerterommet» der det er kafeteria og mulighet for ulike samlinger og arrangement.

Utvendig er helsehuset spesielt, ved at det er laget kaifront med promenadekai. Helsehuset har egen badeplass mot sjøen, lekeområde for barn, sandvolleyballbane og sansehage.

– Helsehuset skiller seg ut ved at lyset slipper godt inn, her er brukt farger. Utsikten mot fjella og fjorden er utrolig. Det skal føles godt å komme inn i dette huset, både for pasienter, pårørende og ansatte, sier helsesjef Greta Hanset.

Arbeidsplass for 300

Helsehuset blir arbeidsplass for rundt 300 personer. De første pasientene flytter inn mandag 9. april. Sjukeheimsplassene er organisert som små tun med sju-åtte pasienter i hver gruppe.

– Vi har store forventninger. Her får vi samlet fagkompetansen, og kan gi brukerne riktig kompetanse til rett tid og på rett sted, sier Greta Hanset.

Rauma Energi syklet inn gaven til helsehuset; en pasientsykkel som kan brukes til å sykle i nærområdet med pasienten i forsetet. Styreleder Arne S. Lillehagen og markedssjef Lars Smisethjell overrakte gaven. Foto: BJØRN BRUNVOLL
Mange av de inviterte gjestene var begeistret for de mange terrassene og promenadekaia mot fjorden. Foto: BJØRN BRUNVOLL