– Denne saka handler nå kort og godt om vi fortsatt skal ha en borgerlig regjering eller ikke. Da bør svaret på dette fra Kristelig Folkepartis stortingsgruppe være like klar som rådene fra Møre og Romsdal KrF. Her har både Steinar Reiten og Randi Walderhaug Frisvoll gått ut og sagt klart fra at de ønsker at Erna Solbergs regjering skal fortsette. Jeg er glad for at årsmøtet til Møre og Romsdal KrF mener det samme, sier Torgeir Dahl til Romsdals Budstikke.

– Nok er nok

– Knut Arild Hareide ba om beklagelse i stortingssalen fra statsministeren og fikk det. Sylvi Listhaug beklaget også. Nå får nok være nok, KrF kan ikke felle en borgerlig regjering, sier Torgeir Dahl.

Med et sterkt svekket Arbeiderparti ser han heller ingen tydelige regjeringsalternativ. Når det gjelder utspillet fra Jonas Gahr Støre om omplassering av Sylvi Listhaug for å unngå mistillitsforslag, sier han at andre partier ikke kan blande seg inn i hvordan statsministeren setter sammen sin regjering.

Felles interesse?

– Nå ser det ut som om KrF har framtida til regjeringa i sine hender. Men det burde også være i Senterpartiets og Arbeiderpartiets interesse å hindre regjeringskrise. Det er ikke tid for det nå, sier Torgeir Dahl.