Glamox opplyser i en pressemelding at det har inngått avtale med Regent Beleuchtungskörper AG om oppkjøp av O. Küttel AG, som er en sveitsisk leverandør av belysning.

– Begeistret

– Vi er begeistret over denne strategiske muligheten som gjør at vi etablerer oss i det sveitsiske belysningsmarkedet. Küttel er en anerkjent og respektert merkevare i den sveitsiske belysningsbransjen, sier konsernsjef i Glamox, Rune E. Marthinussen.

– Hele Küttel-teamet er glad for å bli en del av Glamox-familien. Gjennom eierskapet til Glamox vil Küttel kunne styrke tilbudet av produkter og løsninger til våre kunder, sier Walter Glanzmann, adm. direktør i Küttel.

I hele Sveits

Transaksjonen forventes ferdigstilt i andre kvartal 2018. Glamox og Küttel vil fortsette å fungere som to separate selskaper til transaksjonen er gjennomført.

Partene har avtalt å ikke offentliggjøre vilkårene for transaksjonen.

Küttel leverer belysningsløsninger til kunder i hele Sveits. Bedriften har lokasjoner i Kriens, Bern og Zürich. Küttel ble grunnlagt i 1946 og har i over 70 år levert belysningsløsninger.

Selskapet har 60 ansatte og hadde i 2017 omsetning på ca. 20 millioner sveitserfranc, tilsvarende ca. 162 millioner norske kroner.