Torsdag fulgte hun via media debatten på Stortinget om statsråden som er svært populær i eget parti. Det gjorde at Solheim satte i gang en egen debatt på Facebook:

«Kommer det mistillit til justisminister Sylvi Listhaug da stemmer denne damen FOR at FrP går ut av regjering. Dette «kjøret» er ikke et «liv laga». Nå føler jeg at nok er nok. Norge sitt beste er ikke tema i debatten hverken i stortinget eller i media. Viktigere er da å rope « korsfest, korsfest» (..).» skrev Solheim.

- Skal hun være nødt til å krype?

Til Romsdals Budstikke sier Solheim at hun kan forstå at Listhaug gjorde en feil med Facebook-innlegget sitt.

- Men hun nevnte jo ikke Utøya. At de drar sånn i veg, er ubegripelig for meg. Og så skal det ikke være nok med en unnskyldning, men hun må gjøre det to-tre-fire-fem ganger? Det er greit nok at det kan være kritikkverdig, men feil blir gjort i alle parti, sier Frp-eren.

Hun mener det legges for stor vekt på at Listhaug må si de «rette» ordene i unnskyldningen sin.

- Det sies at den er for liten, og kom for seint, men skal hun være nødt til å krype på golvet i Stortinget? sier Solheim.

- Listhaug ventet i seks dager med å si unnskyld. Er det tidsnok?

- Jeg vet ikke hva hun tenkte, men kanskje at hele saka var opphauset. Hun visste nok ikke at Utøya-filmen hadde premiere samtidig. Det tok jo så lang tid for Erna å komme til det standpunktet også, påpeker Solheim.

Nå frykter hun at regjeringen må gå.

- Jeg skal ikke forskuttere noe, men i mitt stille sinn er jeg redd for at hele regjeringen må gå. Jeg tror uansett det blir masse støy framover, sier Solheim.

Facebook er viktig

Ap og SV uttalte på Stortinget torsdag at de vil støtte Rødts mistillitsforslag mot Listhaug. Men selv om Sp og MDG slutter seg til, vil det ikke få flertall uten KrF.

- Hva synes du sjøl om innholdet i Facebook-innlegget til Listhaug?

- Jeg liker å kalle ting rett ut, og Ap ville jo ikke bli med på lovforslaget. Samtidig skjønner jeg Aps reaksjon, men den blir voldsomt overdrevet.

- Du liker deg på Facebook du også?

- Joda, jeg følger med og liker meg der. Det er liksom «vår» kanal. Facebook er viktig for å nå ut til våre folk, men også til andre, sier Solheim.