– Jeg utdjuper gjerne, for det har vært noen private skriverier som ikke stemmer, sier daglig leder i utbyggingsselskapet Brunvoll Holding AAS, Terje Dyrseth, til Romsdals Budstikke.

Han forteller at da de søkte om omregulering av tomta fra industri til boligformål, var det opprinnelige prosjektet å beholde moloen og kun ha en mindre fylling nedenfor dem.

– Vi forholdt oss til odden nedenfor verkstedet vårt, men i saksbehandlingen kom det fram at kommunen vurderte om man samtidig kunne realisere sentrumsplana her. Så gikk vi sammen om en utbyggingsavtale, der vi fikk pålegg om å fylle ut og bearbeide det som kalles Park 1, sier Dyrseth.

Makebytte med kommunen

Når den står ferdig, får Brunvoll refusjon fra naboen i Strandgata 2, NRE/Angvik Eiendom, og Molde kommune. Kommunen overtar så eierskapet for parken med gang- og sykkelveg, i bytte mot et trekantet areal øst for blokkene.

– Det kan da utnyttes til parkering for beboere og næringa i bygget. Som bytte mot parken, er det sånn sett ganske «rått», sier Dyrseth.

Han forteller at uteområdet som nå bygges i sør, er atskillig større og mer kostbart enn de først hadde tenkt seg.

– Vi betaler også nytt kaianlegg, så det er en betydelig innsats fra private for å få til dette.

– Hvor mye betyr kommunens Sjøfronten 3-realisering for attraktiviteten til Brunvollkvartalet?

– Det er klart den har betydning, men vi hadde allerede solgt en masse leiligheter før det ble snakk om parken også. Den store parken og strandpromenaden blir like mye et tilskudd til Molde by og dens befolkning, sier Dyrseth.

– Ville prosjektet deres blitt godkjent uten Park 1?

– Ja. I godkjent rammesøknad var det et smalere grøntområde (se Kosberg-skisse, journ.anm.) i tillegg til en park mellom bygningene. At det ble som det ble, handler etter mitt inntrykk om at løsningen lå i dagen. Et større friområde som parken i sentrumsplanen, kunne ikke gjennomføres uten å flytte både elveløp og molo, sier Dyrseth.

Ble pålagt innhold

Reguleringen for «Park 1» sier nå at den skal opparbeides som «et byrom tilrettelagt for mangfoldig bruk og rekreasjon for befolkningen i Molde».

– Man skal kunne sole seg, ha piknik, sitte på benker og leike. Leikeplassen er ikke helt finansiert ennå, men vi håper på et felles løft for den, sier Dyrseth.

Etter krav fra Fylkesmannen ble det lagt inn en mindre leikeplass for små barn i Park 1. Det skal benyttes materialer med høg kvalitet, tilpasset klimabelastning og bruk. Alle uteområder i kvartalet med møbler, lys, beplantning og leikeapparat skal stå ferdig samtidig som byggene, heter det.

Sigrun Lossius Meisingset