MOLDE/BRATTVÅG: Randi Walderhaug Frisvoll er en av Kristelig Folkepartis mest profilerte fylkespolitikere. Under helgas fylkesårsmøte i KrF i Ålesund velges hun til fylkesleder.

Facebook-innlegget

Sylvi Listhaugs innlegg på Facebook forrige fredag og måten hun har håndtert kritikken på, får Randi Walderhaug Frisvoll til å reagere kraftig:

– Facebook-innlegget som Sylvi Listhaug la ut, var helt forkastelig. Det forundra meg veldig at det gikk så lang tid før ho følte seg tvinga til å komme med unnskyldning for innholdet i Facebook-innlegget, sier KrF-politikeren til Romsdals Budstikke.

– Hvordan oppfattes Sylvi Listhaugs Facebook-innlegg og håndtering av kritikken etterpå, blant KrF-velgerne?

– I Kristelig Folkeparti har vi velgere med ulike meninger i innvandringssaka. Det finnes også dem som sympatiserer med Sylvi Listhaug. Men det er en utbredt oppfatning at måten Listhaug framfører påstandene sine på, er uakseptabelt, sier Walderhaug frisvoll.

Siste sjansen Listhaug får

– Sylvi Listhaug har beklaget og gitt en uforbeholden unnskyldning. Hvordan oppfatter du den?

– Når ho ber om unnskyldning, skal vi akseptere den. Men samtidig må vi signalisere at dette er siste sjansen Listhaug får. Ho har tidligere hatt utspill som har vært veldig på kanten av det jeg har sansen for. Dette er siste advarselen til Sylvi; ho må forstå hva som forventes av den som er justisminister, sier KrF-politikeren.

– I Stortinget er regjeringen avhengig av Kristelig Folkepartis støtte for å få gjennomført politikken. Blir det vanskeligere for KrF å forsvare regjeringen etter turbulensen rundt Sylvi Listhaug?

– Denne saka vi nå har opplevd, er ei av sakene som gjør det vanskelig for KrF å støtte opp rundt regjeringens politikk. Men det finnes samtidig en rekke saker der vi i KrF er helt på linje med regjeringen. Etter min mening bør ikke Listhaugs Facebook-sak og etterspillet med den være det som skal felle regjeringen, sier Randi Walderhaug Frisvoll.

Proff på kommunimasjon

Hun peker på at Sylvi Listhaug er profesjonell på området kommunikasjon.

– Jeg håper mange merker seg at dette handler mer om hvem som er dyktig til å håndtere media enn om hvem som er flink til å drive politikk og få til gode løsninger, mener Walderhaug Frisvoll.