MOLDE: Norconsult flyttet for kort siden inn i nye lokaler i Grandfjæra.

– Vi er svært godt fornøyd med utviklinga ved kontoret her. Det er et av kontorene våre som er i en veldig god utvikling, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult– Norges største konsulentselskap–under et besøk i Molde.

– Kontoret vårt i Molde har vokst og bygd kvalitet. Vi er vel så opptatt av kvalitet som vekst. Vi er ikke bedre enn det siste prosjektet vi gjorde. Det er –uten sammenlikning for øvrig – som å drive idrett. Du kan ikke hvile på laurbærene. Staben vår her i Molde har klart å opparbeide seg en sterk posisjon. Når kontoret har blitt såpass stort, betyr det at det har tyngde og kapasitet til å utføre de fleste oppdrag. Og det er i stand til faglig å utvikle seg selv og tiltrekke seg andre, sier Per Kristian Jacobsen.

– Mangedoblet

– Ser vi ti år tilbake, har staben blitt mangedoblet, sier Jo Sigurd Vold, som har vært kontorleder i Molde i halvannet år. Han erstattet Jan Kåre Iversen, som nå er regiondirektør i Norconsult. Jo Sigurd Vold forklarer veksten i Molde med gode folk.

Større lokaler

Utvidelsene av staben opp gjennom åra har også gitt behov for større lokaler. Norconsult har holdt til på flere steder i Molde.

For kort siden flyttet Norconsult fra det gamle meieribygget ved bussholdeplassen til Grandfjæra Næringspark på Moldegård. Der har selskapet knapt 1.600 m², som ble ledig som følge av nedbemanninga til National Oilwell Varco.

Det hører med til historien at et av selskapene som ble kjøpt opp av Norconsult, i sin tid hadde lokaler i samme bygget.

– Hva er forklaringa på den sterke veksten dere har hatt i Molde, Per Kristian Jacobsen?

– Vi ser ofte at når vi begynner med ett fag et sted, etterspør kundene flere fag. Da blir det naturlig å trekke til seg de fagene en ikke har. Vi ser at hvis en har gode folk innenfor ett fag, tiltrekker det andre. Da får vi vekst. De fleste steder ønsker kundene lokal rådgivning, særlig på lokale prosjekter. Så fins det en del store nasjonale prosjekter der vi gjerne konkurrerer ut fra hovedkontoret i Sandvika, eller et av de store kontorene, sier Per Kristian Jacobsen.

Når det gjelder lokal rådgivning, sier han at det er viktig at en kjenner lokale forhold, eksempelvis når en skal rådgi en kommune på plansida, veg eller andre forhold.

Spisskompetanse

Jo Sigurd Vold forteller at Moldekontoret til Norconsult innenfor enkelte områder sitter på spisskompetanse der en betjener hele landet.

– Det gjelder innenfor energi og kraftoverføring og grunnundersøkelser. Vi er også sterke innenfor VVS på sykehus, og yter der ekspertbistand til hovedkontoret i Sandvika, sier Jo Sigurd Vold.

Eies av de ansatte

Norconsult har nå 3.350 ansatte. Selskapet eies av de ansatte. Stort sett alle ansatte i Skandinavia er aksjonærer. I Norge har selskapet ca. 2.600 ansatte, i Sverige ca. 500 og i Danmark ca. 100.

Selskapet har også virksomhet i Polen, på Island og i Afrika og Asia.