Det enkle er ofte det beste. Slik tenker de nok på Fagerlia. Og det lille skitrekket trekker bokstavelig talt godt med folk. Bakken er ikke mer enn 350 meter lang, men hva gjør vel det så lenge den byr på skikkelig artig skikjøring? Dessuten er det ei utfordrende skogsløype med mange kuler og hopp. Dugnadsfolket i Fagerlia skisenter melder om en meget positiv sesong.

Kongevinter

– Driftsmessig og snømessig er dette den beste vinteren for oss på mange år. Det er vel det samme de opplever i andre skianlegg også. Det går rundt av seg sjøl i Fagerlia i vinter. Vi har grei økonomi. Anlegget har til og med investert i nokså ny tråkkemaskin. Vi har god støtte fra omkringliggende idrettslag. Dette er en skibakke for hele kommunen, og besøkende fra andre steder er hjertelig velkommen, sier Endre Hindhammer og Dag André Gagnat, som vi treffer i kontrollrommet.

Gunstig pris

Det er et godt, gammeldags kroktrekk de opererer. 100 kroner for et dagskort. Fagerlia skisenter sier at det er en opptur nå som de har fått vipps. Da er det enda enklere for skifolket å betale. Og det er perfekte forhold i bakken. Forhold som sikkert kommer til å vare til over påske.

– Når det først er kommet en såle her inne så skal det mye til for at vi er i trøbbel snømessig. Anlegget er fast åpent på lørdager og søndager, samt i vinterferien og i påsken. I år har vi hatt godt besøk. På en god dag har vi 30 som kjøper kort. Sånne dager har det vært mange av i vinter. Det føles som en ny giv for Fagerlia skisenter. Da er det ekstra kjekt å bidra på dugnad, sier Hindhammer.

Stig Oscar Jacobsen (14) fra Angvika, Vebjørn Meisingset (14) fra Flemma og Andreas Heggem Lingen (11) fra Osmarka er blant stamgjestene i skianlegget. Vi traff dem i en pause i påskesola. Brus og tursjokolade er prikken over i’en.

– Vi er her nesten hver helg. Det er billig og bra. Bakken er ganske bratt og fartsfylt. At den ikke er så lang gjør ikke noe. Vi kjører mye i skogen også, sier guttene.