Hvor blir det av våren, spør du kanskje. Det lurte vi på også, og tok turen til ytre Fræna, der vi regnet med å finne grønt gress, en og annen krokus og knopper på greinene. Vi ringer på døra til blomsterentusiast Åse Sæterøy i Bud.

– Vi leter etter våren. Er den her?

– Nei, jeg har aldri opplevd sånn istid på alle de 38 årene jeg har bodd i Bud. Jorda er pinnfrossen, sier Åse, og inviterer til en rundtur i hagen.

Bra forhold i drivhuset

– I fjor blomstra krokus og klosterklokke på denne tida, men jorda har ikke tint opp ennå. Det var en blåveis som viste seg, men den er borte nå. Det vintergrønne er fint, da. Og lyngen blomstrer. Jeg har noen snøklokker også. Men i fjor fant jeg grønne skudd 26. mars. I år kommer det til å drøye til uti april, sier Åse, og slår fast at drivhuset i det minste har gode forhold.

– Oooofff

Turid og Roger Olsen på Hustad står godt påkledd og rydder skog. De har heller ikke sett mye tegn til våren, med unntak av noen snøklokker som har pressa seg fram i solveggen bak garasjen til Roger.

– Oooofff, ja, svarer Roger på utpust når vi lurer på om han er lei av kulde.

– Det er fole lenge siden det har vært en sånn vinter. I bære godtek de slik som de e, i, smiler Turid.

Optimist

På Farstadsanda møter vi Hildegunn Reitan, bosatt i Elnesvågen, og hennes far, Bjørn Reitan, som bor på Farstad. Friskusene insisterer på at det er vår.

– Det er litt kald vind i dag, men det er jo bare å kle seg! Jeg har gått tur i ukesvis. Helt fantastisk! Jeg kjenner varmen fra sola nå. Snart begynner det å spire og gro, sier Bjørn, og konstaterer med det at han ville stilt sterkt i en kåring av «mest positive fræning».

Hildegunn på sin side, begynner å bli klar for varmere temperaturer.

–Jeg er lei av å fryse. Det er kaldt, sier hun.

Værvarselet viser at det skal bli litt mildere og noe nedbør fra helga. Det gjenstår å se om teleløsningen får fart på seg da.