Et flertall på 13 i Gjemnes kommunestyre vedtok tirsdag kveld en uttalelse som går imot at bygdene Angvik, Flemma, Fagerli og Osmarka går til Molde. Grunnen er store negative følger for rest-Gjemnes om en firedel av innbyggerne "forsvinner".

Uttalelsen sendes til Fylkesmannen, som offentliggjør sin anbefaling 23. mars, og sender den til departementet for avgjørelse.

- Jeg tror departementet vil følge Fylkesmannens råd om grensejustering i Gjemnes. Men jeg er fryktelig usikker på hva utfallet blir, sier Bjørnar Danielsen i pausen midtvegs i kommunestyremøtet.

Foreslo ja til grensejustering

Danielsen sitter i styret for Angvik Bygdelag, som sendte søknaden om grensejustering. Det var også Danielsen som la fram motforslaget som fikk fire stemmer i kommunestyret. Forslaget lød slik:

"Gjemnes kommunestyre respekterer resultatet av innbyggerundersøkelsen i indre Gjemnes, som viser at 57 prosent ønsker å bli en del av nye Molde kommune, mens 36 prosent ønsker å forbli i Gjemnes kommune. Kommunestyret aksepterer derfor at Angvik skolekrets kan bli en del av nye Molde kommune fra 1.1.2020".

De fire som støttet dette, var Bjørnar Danielsen og Ketil Sorthe fra Ap, Heidi Hogset fra Venstre, og Grethe Ranheim i Høyre.

God debatt

Danielsen tror på en rask avgjørelse av saken, når departementet først får saken på sitt bord.

- Det har vi også bedt om, at dette avklares fort.

Han syns for øvrig debatten i kommunestyret var god og saklig.

- Men det er mange og sterke følelser involvert, så litt temperatur blir det jo.

Fornøyd ordfører

Ordfører Knut Sjømæling var også fornøyd med debatten:

- Det var en engasjert debatt som viser spennet i Gjemnes kommune, men den var på et saklig og fint nivå, sa han etter møtets slutt.

Tror på avklaring i april

Ut fra andre grensejusteringer i Norge, tror han på snarlig avgjørelse.

- Vi ser at departementet har gjort sine vedtak rundt 14 dager etter mottatt anbefaling fra Fylkesmannen. Det betyr i så fall avklaring i løpet av april. Det er viktig for oss å få en rask avgjørelse, sier han.

- Vi ser at departementet er rask til å gjøre sitt vedtak når de har fått Fylkesmannens syn, gjerne 14 dager. Det betyr i så fall avklaring i april, sa Knut Sjømæling som var fornøyd med debatten i kommunestyret. Foto: Marit Heiene