ÅRE: Høydepunktene har stått i kø for 25-åringen denne sesongen, og ble foreløpig toppet med to OL-sølv i Pyeongchang og storslalåmseieren i Ofterschwang sist fredag. Hennes aller første verdenscupseier. De to omgangene i Tyskland var veldig solide og imponerende. Ikke langt unna det perfekte, og seiersmarginen på 66 hundredeler til toeren Viktoria Rebensburg understreker det.

– Vel, la gå, bortimot perfekt, da. Når du vinner ditt første verdenscuprenn gir du litt blaffen i hvor lang avstanden til de andre blir. Det var seieren som var viktig for meg, og det var deilig å kjenne at jeg behersket å stå igjen alene på start – og fikk gjennomført andre omgangen så godt, sier Ragnhild til Romsdals Budstikke.

Femteplass totalt

I verdenscupen står hun med ti topp-seks-plasseringer denne sesongen, derav fire pallplasseringer - medregnet tredjeplassen i super-G-omgangen i kombinasjonen i Crans Montana for ei uke siden. Dette har brakt henne helt opp på femteplass i verdenscupen totalt foran verdenscupfinalene i Åre, med sine 815 poeng har hun pallplass innenfor rekkevidde også der. Mikaela Shiffrin topper lista suverent med 1673 poeng og har allerede vunnet totalcupen. Wendy Holdener er toer med 1050 og Petra Vlhová treer med 864.

– Det tenker jeg overhodet ikke på, det er andre løpere rett bak meg på lista, også. Det er litt kjedelig å svare det samme hver gang jeg får dette spørsmålet, men for meg handler det om å gjøre jobben i løypa og kjøre så godt som jeg kan. Det er alltid målet mitt. Så får vi telle opp verdenscuppoengene etter at vi er ferdige her i Åre, svarer hun.

Moldeambassadøren

Mobiltelefonen hennes gikk varm, igjen, etter seieren i Ofterschwang. Og hun setter naturligvis pris på oppmerksomheten, selv om det kan være vanskelig å svare på alt. Hun ble utnevnt til «Molde-ambassadør» under Utflytterdagen i 2016, og har utvilsomt forsvart den hederstittelen.

– Jeg er veldig glad om moldenserne synes det, og det er kjempehyggelig at så mange følger med.

Kontrollert treningsomgang

Ragnhild Mowinckel kjørte kontrollert og ikke med fullt trykk i tirsdagens treningsomgang.

– Det var helt greit, jeg kjørte bare på trygghet i dag. Dette var første gang jeg kjørte utfortraseen her, og i tillegg var starten flyttet ned, sa Ragnhild til Romsdals Budstikke etter gjennomkjøringa. Hun fikk notert bare den 21. beste tida av de 26 finaleløperne, men det bør ingen legge noen vekt på – hun tok det synlig rolig i den korte løypa.

USAs Alice McKennis kjørte raskest (57,11), mens Ragnhild ble klokket inn 1,87 sekund langsommere. Kajsa Vickhoff Lie, var 67 hundredeler raskere enn Ragnhild. Kajsa kvalifiserte seg til verdenscupfinalene med to gull i junior-VM i Davos i februar.

Lengre rennløype?

Mandagens planlagte treningsomgang snødde og blåste bort. Det arrangeres sjelden utfor i Åre i verdenscupsammenheng, og derfor var løypetraseen et nytt bekjentskap for de fleste av de 26 kvinnene. Onsdag kjøres altså utforfinalen, forhåpentlig i full lengde.

– Det er mulig vi får kjøre gjennom den øverste delen av løypa før rennet, og det håper jeg. Det var naturlig nok litt løst enkelte plasser i dag, men slik blir det etter et snøfall som vi hadde i går. Det gikk derfor litt treigt i dag, men det blir sikkert skarpere i rennet. Det er ingen spesielt vanskelige partier, men da gjelder det å treffe skikkelig med sporvalgene i svingene, sa Ragnhild etter treningsrunden.