Den talentfulle kombinertutøveren Johan Fredriksen Orset vant tirsdag et internasjonalt renn i Granåsen i Trondheim, nemlig FIS Youth Cup for 13- til 15-åringer. Deltakere fra blant annet Norge, Østerrike, Italia, Tyskland og USA var med, men ingen kunne gjøre noe med den 14 år gamle gutten fra Torvikbukt.

– Dette er nok det største jeg har vunnet noen gang, og den beste prestasjonen jeg har gjort. Det kunne egentlig ikke gått bedre, forteller en glad vinner til Romsdals Budstikke.

Gikk best av alle

Johan lå på en solid sjetteplass etter hoppdelen, men visste at han hadde gode sjanser for å klatre på listene ettersom det er langrennet som er hans favorittøvelse.

– Jeg gjorde et ganske dårlig hopp i prøveomgangen, og var ganske nervøs for at det skulle bli slik i rennet også. Heldigvis fikk jeg til et bra konkurransehopp. Det ga meg et godt utgangspunkt før langrennsdelen. Da var det bare å gå på, sier Johan.

Og 14-åringen gikk på det han maktet. Ingen kunne tukte kombinerttalentet, som knuste sine konkurrenter i sporet. Ingen hadde like god tid i sporet som Johan. I mål var han 13 sekunder foran italienske Lacopo Bortolas på andreplass.

Johans klubbkamerat i Torvikbukt IL, Lasse Hegstad, var også med i tirsdagens renn. Han er året yngre enn Johan. Lasse lå som nummer 25 etter hoppinga, men gikk seg opp fem plasser i langrennssporet.

Avslutter sesongen

Begge har deltatt i Youth Cup tidligere. Men det var først denne gangen at Johan kunne ta steget opp til den øverste delen av seierspallen. Nylig reiste han hjem fra Hovedlandsrennet med to gullmedaljer i bagasjen.

– Det var stort å vinne Hovedlandsrennet, men dette er noe annet. Her er det internasjonal deltakelse. Det var en stor opplevelse da jeg var med i Youth Cup i Oberstdorf i fjor sommer. Da var det enda flere deltakere med, og jeg ble nummer to og tre, sier Johan.

Onsdag venter nok et renn i Youth Cup, i det som blir sesongens siste konkurranse for de unge talentene. En ny god prestasjon der vil sette et meget solid punktum for en fantastisk sesong for Johan.

– Det er artig å avslutte sesongen så bra. Det gir ekstra motivasjon til å stå på framover og gjennom sommeren fram til neste vinter. Dette hjelper på i treningsarbeidet videre, forteller Johan.

– Hva er målet for sesongens siste renn?

– Målet er å gjøre et godt hopp. Om jeg greier det, så skal jeg være med å kjempe i toppen. Det er hoppinga det kommer an på, mener han.