I de nye lokalene til Nerland Autosalg står nye amerikanske biler på rekke og rad, mest store og kraftige SUV-er som skal bli registrert som varebil på grunn av avgiftspolitikken i Norge. Hele landet er marked for bilselgerne i Fræna, som også er importør.

Lynrask

Lengst inne i lokalet står det en lekker rød sportsbil som vekker oppsikt. Dette er den nye sportsbilen Chevrolet Camaro ZL1. Chevrolet har laget noen spreke sportsbiler gjennom tidene, men denne tar prisen.

Under panseret er det en 6,2-liters V8-motor med 650 hestekrefter. Panseret er i karbon. Rolf Nerland starter motoren, bilen gir fra seg et mektig brøl før den roer seg. Fartsprøver viser at den klarer 0–100 på 2,9 sekund, forteller Nerland. Det har vi ikke testet på norske vinterveger.

Lekker

Kupeen er noe for seg sjøl, lekker og elegant med seter i semsket skinn. Dette er ingen familiebil, men to har det aldeles utmerket.

Har du først råd til en slik bil, er kanskje ikke forbruket det viktigste. Fra fabrikken blir det oppgitt til 1,6 liter bensin per mil i gjennomsnitt, så avgjør bruken av gassfoten hvor mye mer den vil ha.

Prisen på denne bilen ferdig registrert er 1.840.000 kroner. Det blir derfor ikke mange slike å se på norske veger.

– Det er folk med penger som bruker mye på bil. Og dette er en bil mange drømmer om og noen få kjøper, smiler Rolf Nerland.