I rundt 30 år har uka med musikk i kirkelig regi, som opprinnelig het Kirkemusikkuka, eksistert i Molde.

Lørdag er det klart for første arrangement i årets utgave, som varer fra lørdag 10. mars til søndag 18. mars og består av gudstjenester og orgelmusikk, men også av Elvis-konsert og opera-kveld.

– Vi ønsker å presentere ulike kunstuttrykk under Kirkefestuka. Gjerne ting man ikke opplever i kirka ellers, og som tøyer grensene litt. Det er også en arena for samarbeid med andre aktører i byen, sier Magnus Moksnes Myhre, domkantoren som er ansvarlig for prosjektet.

Elvis er ikke død

Først ut er altså Paal Flaata, Stephen Ackles og Vidar Busk med band og kor, i konserten «In Memory of Elvis Gospel» lørdag kl. 19.00.

– Allerede fire år etter sitt gjennombrudd kom Elvis med sitt første gospel-album. I løpet av karrieren fikk han tre Grammys, alle disse var for gospel-album, heter det i pressemeldingen fra arrangøren.

Gospelkonserten er en oppfølger til «En storslått hyllest til Elvis» fra 2015, og er nå på turné i hele landet. I domkirka synger også Molde damekor.

– Dette er en konsert det tydeligvis er stor interesse for, sist jeg sjekket var det solgt 300-400 billetter, sier Magnus Moksnes Myhre.

Operakveld til påske

Videre ut i uka blir det jazzkonsert med duoen Steinkopf & Lauvås, samt klaverkonsert med Christian Grøvlen i Røbekk kirke. Det blir også gudstjenesten «Spill din glede» søndag 11. mars, med kirkas egne musikalske krefter.

Dessuten kan en oppleve noe så uvanlig som en krimkonsert med Knut Nærum og Nordic Voices (se side 18 og 19), og foredrag med fotograf Jonas Bendiksen på Plassen i samarbeid med Bjørnsonfestivalen. Bendiksen er kjent fra TV-serien «Messias».

Og neste lørdag trår lokale krefter til med operakveld, der Romsdalsorkesteret, Musikkens Venner Tomrefjord, samt solistene Beate Mordal, Hanne Korsbrekke Askealand, Ole Andreas Silseth og Hallvar Djupvik, og dansere fra Vestnes kulturskole, bidrar. Denne konserten blir også å høre i Idahall i Tomrefjord 16. mars og i Batnfjord 18. mars.

Avslutter med orgelmusikk

Kirkefestuka avluttes med «30 minutter orgelmusikk» med Dirk Hauenschild i Røvik kirke søndag 18. mars kl. 18.30.

Barn og unge til og med 20 år har gratis inngang til arrangementene.

HVA: Kirkefestuka 2018

TID OG STED: 10. - 18. mars 2018

Med perler fra Figaros bryllup, La Boheme og La Triavata, hyllest av Maria og Påskekoret av Verdi. Her Beate Mordal og Hallvar Djupvik. Foto: Svein Bjørnerem
Fotografen Jonas Bendiksen har portretterert Messias-skikkelser og deres følgere. Torsdag blir det foredrag på Plassen i samarbeid med Bjørnsonfestivalen. Foto: NRK