VESTNES: Daniel Andersen fra Skien, bosatt på Nerås i Vestnes, har virkelig draget på storfisken. Romsdals Budstikke skrev om den unge fiskeren 2. januar, da han hadde dratt opp en lange på 31,8 kilo. Men den fisken blir bare smårusk mot fangsten han dro i land for et par dager siden. Den elleville fiskehistorien, som overhodet ikke er en fiskeskrøne, skjedde ved Tautra i Romsdalsfjorden.

Favorittfisken

– Lange er favorittfisken min. Fordi den er så «tøff» å fiske på. Det er kraftige, voldsomme fisker som gir fiskeren en real kamp. Utenfor Tautra hadde jeg full klaff. Jeg har aldri opplevd noe villere. Og jeg har aldri fått større fisk. Magisk! Vekta viste 35,1 kilo på den største langen. I tillegg fikk jeg fire digre langer til, fra 15,5 til 23,6 kilo. Det ble til sammen 117 kilo med lange. Jeg måtte tilkalle en pickup til båthavna i Fiksdal, ler Daniel.

Verdens største registrerte lange var på 46,7 kilo. Daniel har ambisjoner om å fiske lange på over 40 kilo. Men akkurat nå har han mer enn nok med fisken han har.

– Nå ligger kjempefangsten ferdig filetert i fryseren. Det er mange som vil kjøpe. Det var en stor jobb å filetere all den fisken. Lange smaker kjempegodt, og jeg selger den billig, understreker Daniel.

Akvakultur til høsten

Han fyller 18 på søndag. Daniel er sportsfisker og artsfisker. Han tenker fisk dag og natt. Han går førsteåret på Gjermundnes, men skal over på VG2 akvakultur i Fræna til høsten.

– Jeg har fisket 109 arter til nå. Målet er 110 før 18-årsdagen på søndag. Da vil jeg være en av to juniorer i Norge som har klart 110 arter før 18-årsdagen.

– Etter at jeg flyttet til Vestnes har jeg gått fra innenlandsfiske til havfiske. En spennende overgang. Målet mitt er å jobbe med fisk, sannsynligvis i oppdrettsbransjen, sier Daniel.