Andre Kristoffersen vokste opp med ski på beina i Isfjorden. Han har alltid vært en skientusiast, og har et ekstremt antall mil bak seg på langrensski. Men i 2012 var han uheldig på skøyteisen i Bjørmosen på Åndalsnes. Skikarrieren ble ikke helt lagt på is, men heller ikke langt fra.

Ikke helt som før

– Jeg knuste kneskåla. Tre brudd og operasjon. Kneeet er ganske bra igjen, for all del, men ikke helt som før. Det fungerer godt i det daglige, men skiturer er mer problematisk. Spesielt i nedoverbakker og i svinger. Da melder knesmertene seg. Derfor måtte jeg tenke alternativt. Fra før av er jeg også ivrig på sykkelen. Nå sykler jeg på «skiturer», med utlånssykkel fra Rauma sykkelklubb har tre feite «fatbikes» til utlån, noe jeg virkelig har benyttet meg av, sier Kristoffersen.

Vi traff 50-åringen i full fart på veg ned fra Husnebba i Isfjorden i forrige uke. Han understreker at det er spesielt gode forhold for sykling i fjellet denne vinteren.

– Kaldt og stabilt. Harde og gode spor som har satt seg. Jeg sykler selvsagt godt utenfor skisporene. Enten i spor satt av tråkkemaskin eller scooter. Det er så hardt og fint at man knapt nok ser sykkelsporene. Sykling er også veldig skånsom trening, så dette passer meg perfekt.

Ser nesten aldri syklister

Han treffer så og si aldri folk på sykkel i raumafjellene. Sykkelen med de feite dekkene har ikke pigger, kun grove gummiknotter. Og lufttrykket er nokså slapt. Det gir perfekt gripeevne – og god trening.

– Kavliheian eller Husnebba er perfekt for sykkel. Det samme kan sies om Bjorli. Der har jeg hatt mange flotte sykkelturer i vinter. I forrige uke syklet jeg fra Skorgedalen og oppover hele Ljøsådalen, til Ingridseter. Så syklet jeg over Strandafjellet og ned slalåmbakken. Herlig!

Fra Ljøsådalen i Skorgedalen i forrige uke. Foto: Eirik Heen