– Det er sånn vi ønsker at det skal være på Aker stadion. Det hadde vært fantastisk. Slik startet MFK-direktøren tirsdagens fotballtreff på Aker stadion. Øystein Neerland hadde plukket fram en filmsnutt fra Lech Poznan for å fortelle de 40 frammøtte hvilken stadionstemning han drømmer om. Det polske laget spiller også i blått og hvitt. Stemningen hjemmekampene er noe ganske annet i forhold til det som kjennetegner kampene på Aker stadion. Like hysterisk som det polske publikummet, der fotball er religion for mange, er neppe realistisk i Molde. Det erkjenner MFK direktør Neerland, men litt mer liv og stemning når MFK spiller kamp, det ønsker klubben seg.

Optimisme før seriestart

– Vi ønsker å spille 51 viktige kamper i år, dvs. 30 seriekamper, sju cupkamper inkludert cupfinalen. Til slutt kommer 14 kamper i Europa, som er det maksimale vi kan oppnå. Vi har ambisjoner og det er lov å drømme, fortalte MFK-direktør Nerland. Han og Ole Gunnar Solskjær fortalte også hvor hardt det har vært jobbet med å finne en spisserstatter etter Björn Bergmann Sigurdarson.

– Vi står fortsatt på og det kommer fortsatt nye muligheter. Men vi har likevel stor tro på at det laget vi har nå, skal vinne både mot Sandefjord og et flertall av årets kamper. Vi har jobbet ekstremt med å finne en spisserstatter etter Björn. Egentlig er det en den en enkel sak å finne en toppspiss. Det handler kun om å bla opp tilstrekkelig antall millioner. Så enkelt, og så vanskelig er det, forklarte Neerland og Solskjær. MFK-trener drømmer om 2015-sesongen, sjøl om det da bare ble sjetteplass.

Vil skåre mange mål

– Det ble 62-31 i målforskjell i 2015. Jeg ønsker meg tilsvarende i år, sjøl om vi sjølsagt har andre ambisjoner når det gjelder plassering enn for tre år siden. Ole Gunnar Solskjær orienterte også de frammøtte om treningsforberedelsene i forkant av lørdagens første seriekamp.

– Vi er tilbake til 4-3-3. Den gode, gamle spillestilen er den som passer oss best. Vi startet ikke slik i fjor, men fant ut etter hvert at det er slik vi vil spille. Det ble sølv i fjor. Likevel er vi ikke fornøyd med fjoråret. Vi var beste laget fra 16. mai og ut sesongen. Slik vi avsluttet fjoråret, og slik vi har forberedt oss i vinter gjør av har stor tro. Vi har hatt 49 fotballøkter på god bane så langt. Til sammenligning så har Kristiansund kun hatt tre treningsøkter på sin kamparena, fortalte en optimistisk og smilende Solskjær.

– Tornekrattet er for lite

– Det var et lyttende publikum som var med på stadion. At de frammøtte deler Solskjær tro på at det kan bli en god sesong, preget kvelden. Prestasjonene i treningskampene gjør at det er optimisme i MFK-leiren.

– Jeg er veldig godt fornøyd med det jeg har sett i treningskampene. Fortsetter det sånn så kan det bli bra. Når det gjelder publikum så drømmer jeg om tiden da det var fullt på inngang 13 og Tornekrattet var større enn det vi har sett i det siste. Tornekrattet er viktig for å skape den stemningen som det MFK-direktøren ønsker seg, fortalte Torgrim Johnsen. Flere av de frammøtte trakk også fram det faktum at Molde har godt et godt oppmøte på stadion i forhold til innbyggertallet.

– Enig, vi er verdensmester i publikumsoppslutning med utgangspunkt i innbyggertall, repliserte Øystein Neerland. MFK-direktøren lot være å kommentere påstandene fra enkelte om at det er vanskelig å oppnå sirkus og ablegøyer på stadion så lenge romsdalingene er et så rolig og sindig folk.