Knapt ett døgn etter at han ble utnevnt var den ferske styrelederen innom Molde sjukehus sammen med styreleder Tina Steinsvik Sund i Helse Midt. Helsetoppene møtte ansatte og tillitsvalgte, blant annet på akutten og intensiven.

– Det har vært uformelle møter hvor vi har fått snakket om mange forskjellige tema, sier Theodorsen, som kom ut fra møtet med bærende på flere bøker om sjukehuset i Molde som ansatte hadde gitt han. Theodorsen mener de første samtalene med ansatte og tillitsvalgte har vært veldig positive.

– Det er en felles forståelse for situasjonen hos de ansatte i Molde og Kristiansund og en vilje til å gå i samme retning. Det er meget positivt. Slik jeg oppfatter det så er det for tida en konstruktiv dialog.

Gammelt og nedslitt

Like positiv var han ikke til sjukehusbygget i Molde. Standarden er milevis unna St.Olav - hvor han har vært styremedlem de siste årene.

– Det er åpenbart at det trengs et nytt sjukehus. Bygget er gammelt og nedslitt.

Turen til Romsdal og Nordmøre ble tatt på sparket.

– Jeg synes vi har handlet raskt. Vi kastet oss i bilen, smiler Theodorsen.

Etter stoppet i Molde bar det videre til Hjelset og Kristiansund. Og nye møter med journalister.

– Jeg merker trykket fra media. Men jeg har vært styreleder i knapt 24 timer og kan heldigvis si at det kan jeg ikke svare på foreløpig.

Trønderdominans

– Det er i hvert fall ikke slik vi har tenkt. Vi har forsøkt å sette sammen styrene i alle de fire lokale foretakene ut fra kompetanse og geografi som utfyller og komplettere hverandre. Alle er en del av samme region og det handler om å utnytte ressursene best mulig, sier Sund.

– Jeg merket meg at det er gode prosesser på gang med samarbeid på tvers.