MOLDE: – Jeg tror den tidligere publikumsrekorden, inkludert generalprøven, er på 1.000. Hele 900 fikk med seg de fire forestillingene av Drømmefabrikken på Molde kulturskole i helga, inkludert generalprøven torsdag, forteller leder Stine Strande.

Utsolgte forestillinger

Strande forteller at det ble vurdert å sette opp ei ekstra forestilling lørdag ettermiddag.

– Vi hadde rom for det, men av hensyn til barna, som var slitne, valgte vi å la være, sier Strande, og legger til:

– Vi hadde ganske stor pågang av folk som lurte på om det var mulig å få tak i billetter. Billettene ble revet vekk de to siste dagene før forestillingene, før det var salget beskjedent.Det var synd at ikke alle som ville fikk se stykket i år. Lærdommen til oss er å ha en forestilling til neste år, og så håper vi publikum kjøper billetter tidligere, sier Strande, og legger til at også plassbestilling skal vurderes neste år.

– Hvordan fungerte kulturskolen som scene?

– Utrolig bra, så vi håper vi får lov til å ha det neste år også. Både barn og voksne var kjempefornøyde med fasilitetene, sier Strande.

Minst ni ledige plasser

Fordi ni barn er 7. klassinger og «pensjonister» i år, blir det minst ni ledige plasser i det foreldredrevne barneteatret neste år. Også nye foreldre skal inn i de ulike funksjonene.

– Det haglet inn med søknader etter forestilling, det er selvsagt gledelig. Søknadsfristen er 1. april, forteller Strande, som etter sju år gir seg som leder av teatret.

– Vi har årsmøte i mai, etter at inntaket er gjort. Der blir ny leder og nytt styre valgt, etter at valgkomitéen har gjort sin jobb, sier Strande.

– Hva er du mest fornøyd med etter disse sju åra?

– At teatret har hatt en utvikling der barna selv har mye å si. Det er jo ikke takket være meg, men instruksjonsgruppa. De har gitt ungene lov til å synes og bli hørt, og de har fått rom til å improvisere, sier Strande og legger til:

– Hele Poppeloppeteatret er litt som Drømmefabrikken, der barn og foreldre samarbeider. Én og én kan vi ikke lage teater, men sammen kan vi skape noe fantastisk.