En mann i begynnelsen av 20-åra, fra søre del av Nordmøre, måtte i slutten av februar møte i Nordmøre tingrett for kjøp, oppbevaring og bruk av doping. Mannen har tidligere, bare for et drøyt år siden i Romsdal tingrett, blitt dømt for tilsvarende forhold.

Gjorde beslag

Det var i september i fjor at politiet gjorde beslag i dopingmidler i mannens bil, i Fræna. I tillegg avslørte tollvesenet at han forsøkte å innføre dopingmidler fra Frankrike i mai i fjor.

Mannen innrømmet alle forholdene da saka mot ham var oppe i retten.

Kripos mener at det beslaglagte stoffet utgjorde 185 brukerdoser. Selv sa han at det med hans bruk var rundt 84 dagsdoser. Ved første gangs overtredelsen går grensa for fengselsstraff på 400 brukerdoser, men siden han har blitt dømt tidligere, var ikke denne grensa viktig for tingretten.

Gjort i prøvetiden

Beslagene ble gjort i prøvetiden fra forrige dom, hvor han fikk 30 dagers betinget fengsel. Tilståelsen hans ble tatt i formildende retning, men han må likevel sone.

Dommerfullmektig Joanna Gaasemyr mente riktig straff overtredelsene denne gangen var fengsel i 14 dager, noe han også ble dømt til. Den unge mannen erklærte på stedet at han vedtok dommen.