– Det er jo litt kult at et kunstgalleri langt ute på landet må endre åpningstid på grunn av et fantastisk publikum som ønsker å være til stede. Det er jo et luksusproblem, sier Sigmund Skår i Galleri S i Kleive sentrum.

Parkeringsproblemer på lørdag

I de 26 årene han har drevet galleriet har utstillingsåpningen – som gjerne inneholder et kulturelt innslag eller en mini-konsert og kafé i Gallerikjelleren – åpnet på lørdager.

– Hovedgrunnen til det er faktisk parkeringsproblemer. Det er jo ikke så mange å ta av. På søndager er butikken stengt, og da blir det enklere, forteller Skår, som er pensjonist, men ikke har noen planer om å gi seg med kunstopplevelser og kunstsalg på bygda.

– Jeg har allerede planlagt utstilling i 2022..! Og seinere i år, i september, skal jeg ha Rolf Groven her. Så det er best jeg holder meg på beina, humrer han.

Populær kunstner tilbake

Årets første utstilling er med Dagfinn Knudsen, som også stilte ut på Kleive i 2015.

– Han er veldig populær i fylket, uten at jeg har noe godt svar på hvorfor. Sist han var her satte han rekord med over 80 solgte bilder i galleriet på Kleive. Jeg tror både motivene og teknikken faller i smak hos mange, sier Skår og legger til at det blir 37 bilder i ulike format og teknikker. Her er koldnål, som er Knudsens spesialitet, akvareller, tusj og kullstift.

Knudsens bilder blir ikke produsert i så stort antall. Og de er håndkolorerte, det betyr at ingen blir helt like.

Skår har selv vært i Oslo og plukket ut en del av bildene, som ferdig innrammet varierer fra 2.000 til 13.000 kroner i pris.

– De aller fleste verkene er fra 2018, med typiske Knudsen-motiv. Det er ham og damene, vet du, humrer Skår.

Startet karrieren i Molde

Dagfinn Knudsen har tidligere fortalt hvordan han startet karrieren i Molde. Noe av det første han gjorde etter han var ferdig med kunst- og håndverksskolen var å stille ut i rosenes by.

– Det var Anders Dedekam som fikk meg til byen, han hadde et lite galleri i garasjen – eller var det annekset. Det var i forbindelse med jazzfestivalen, trolig rundt 1980. Seinere overtok Per Viken. Og så har jeg stilt ut mye i Kristiansund og Ålesund. Jeg ble tidlig introdusert til fylket, forteller Knudsen.

Nå kommer han selv oppover til utstillingsåpningen søndag 4. mars. Det blir også minikonsert med trioen Skeidsvoll/Bech/Fuglseth.

Utstillingen varer frem til 18. mars.