ELNESVÅGEN: – Jeg burde hatt sjampanjefrokost i dag. Tenk å få en slik storaktør som Aandahls til bygda. Jeg er så stolt. Hvis det var noen som skulle kjøpe opp Torill AS måtte det være Aandahls, som alltid har vært et forbilde for meg, sier Torill Hamre (64), som har drevet klesbutikken Torill AS i Elnesvågen i 32 år.

Gråpapir

Torsdag 1. mars er det gråpapir og nedrulla port foran Torill AS og Fresh, barneklærbutikken som Torill Hamre har drevet på Bølgen kjøpesenter siden 2010.

Hamre forteller at Aandahls har kjøpt varelageret og interiøret til Torill AS, og at den tradisjonsrike forretningen etter planen skal etablere seg i de tidligere lokalene til Torill AS og de tilstøtende lokalene til eks-butikken Wave, som har stått tomme lenge. 500 kvadratmeter til sammen.

Hamre vil ikke kommentere hva butikken er oppkjøpt for.

– Intensjon om å starte butikk

Svein Sættem, daglig leder i Aandahls bekrefter kjøpet.

– Vi har kjøpt varelager, innredning og inventar fra Torill AS med den intensjon å starte butikk der ute, sier Svein Sættem.

Han ønsker ikke å kommentere saken mer før alle avtaler er inngått.

Firmaet består

Torill Hamre understreker at firmaet Torill AS fortsatt eksisterer.

– Jeg er oppkjøpt, men Torill AS eksisterer fortsatt. Det får bare stå. Du vet aldri hva jeg finner på, vet du, sier Hamre.

– Hva med de tidligere ansatte på Torill AS?

– De er oppsagt. Sånn er det bare, sier Hamre.

Starta med skyhøy rente

Det var i juni 1986 Torill AS åpnet dørene i Elnesvågen sentrum. Seinere flyttet butikken inn på Bølgen kjøpesenter. Torill Hamre forteller at det utenom henne sjøl stort sett har vært ansatt tre-fire personer i heltids- og deltidsstillinger opp i gjennom.

– Jeg har vært med på oppgangstider og nedgangstider. Tenk på det, at da jeg startet var renta på kassakreditt 18,75 prosent. Det er helt sjukt!, sier Hamre.

– Mye har endret seg siden 1986...?

– Ja. Det har skjedd store forandringer, blant annet økt netthandel, som gjør det mer utfordrende å drive butikk. Jeg tror denne utviklingen fortsetter, sier Hamre.

Ny tilværelse

– Hvilke tilbakemeldinger har du fått siden du slapp nyheten på Facebook om at butikken er solgt?

– Jeg har fått bare positive tilbakemeldinger. Jeg har hatt så mange koselige kunder fra hele distriktet, sier Hamre.

– Hvordan blir hverdagen som pensjonist?

– Nja, jeg får vel slappe av litt. Det blir veldig rart for meg, som er så glad i å ha folk rundt meg, å ikke ha den daglige kontakten med kundene. Men jeg har alltid vært positiv, og tenker at hvis det går den veien høna sparker, er det bare å snu høna!, ler Hamre.

– Nå er tiden inne for å nullstille seg og gjøre noe annet i livet. Jeg har hatt det veldig moro, nå venter en ny hverdag, avslutter Hamre.

Torill Hamre har drevet Name it-butikken Fresh i åtte år. Foto: RIGMOR SJAASTAD HAGEN