Molde: Vinterlekene i Pyeongchang ble en eneste stor opptur for de norske utøverne. Norge vant medaljestatistikken med 14 gull, 14 sølv og 11 bronse.

I langrennsløypa fikk Arild Monsen se at det også ble norsk jubel. Treneren for det norske sprintlandslaget for herrer kunne innkassere gull både på sprinten og i lagsprinten.

– Det var jo innertier. Det er utrolig kjekt at vi lyktes på begge sprintøvelsene. Med litt flaks hadde vi kanskje kunne tatt to medaljer på sprinten, oppsummerer Monsen.

Blir med neste sesong

55-åringen har akkurat rukket å lande etter det fantastiske mesterskapet, selv om han ikke har blitt kvitt jetlaget ennå. Onsdag ankom han Molde for en liten pust i bakken på hjemmebane. Allerede fredag setter han kursen for Lahti og verdenscuprenn der til helga. Deretter går det slag i slag til verdenscupen avsluttes med siste renn i Falun søndag 18. mars.

Monsens kontrakt med Norges Skiforbund gikk i utgangspunktet ut etter denne sesongen. Moldenseren kan imidlertid meddele Romsdals Budstikke at han blir med videre. I alle fall i en sesong til.

– Vi er enige om at jeg blir med ett år til. Så får vi se etter det. Kanskje er det nok da. På én måte hadde det jo vært fint å avslutte med VM i Seefeld neste år. Samtidig kan det jo godt hende at jeg blir med videre. Jeg har ikke signert ennå, men det blir gjort snart, sier Monsen som ikke ønsker å snakke så mye om sin egen framtid.

– Hvorfor signerer du for en ny sesong?

– Jeg trives jo veldig godt i jobben. Det er fortsatt gøy å holde på, sier han.

Det var nettopp i Seefeld han selv ble verdensmester på stafetten i 1985.

Gullgutten taklet presset

Johannes Høsflot Klæbo var mannen som sikret de to sprintgullene i Sør-Korea. På lagsprinten hadde han med seg Martin Johnsrud Sundby. 21 år gamle Klæbo ble av mange sett på som det sikreste gullkortet i Pyeongchang før mesterskapet startet.

– Alle spådde jo gull til ham, men vi i skiforbundet har ikke lagt noe press på ham. Resultatene lyver ikke. Han vinner så godt som alle renn han stiller opp i. Da er det klart at han var favoritt også i OL, slår Arild Monsen fast.

– Vi merket at gutten var under press. Vi prøvde å gjøre noen grep og brukte hverandre og laget. Der var han og guttene flinke. Vi hadde et eget hotell med skiskytterne, og alt ble lagt til rette for oss på en veldig fin måte av Olympiatoppen, fortsetter han.

Denne sesongen gjorde Monsen som før OL i 2014, og tok sprintlandslaget med på samling i Molde før sesongstart. Det har åpenbart vært en suksess med sprintgull i mesterskapet. Kanskje er det nettopp derfor det allerede er bestemt at sprinterne skal ha barmarkssamling i Molde også kommende høst.

– Det er vel ikke noe grunn til å endre på det. Det er allerede avgjort at vi skal til Molde også neste sesong. Det blir en lik samling som vi har hatt her tidligere, forteller han.

Romsdal-suksess

Monsen var ikke den eneste romsdalingen med suksess i de olympiske lekene. Ragnhild Mowinckel kjørte inn til to sølvmedaljer i alpinbakken.

– Det var utrolig artig. Vi møttes noen ganger under mesterskapet. Jeg kjenner henne og familien litt. Hun har kjørt stabilt bra i år, så medaljene kom ikke helt ut av det blå. Det var kjekt at hun fikk det til. Og hun var jo bare ni hundredeler unna gull, sier Monsen.

Gullgutten: Arild Monsen (t.v.) fikk servert kake av Johannes Høsflot Klæbo etter at trønderen tok OL-gull på sprinten. Klæbo reiste hjem fra Pyeongchang med tre gullmedaljer.Foto: NTB Scanpix Foto: Åserud, Lise