Det skal ha oppstått en krangel i forkant av drapet på 29-åringen, som utviklet seg til en slåsskamp. Ifølge politiet trakk en annen 29 år gammel mann kniv og stakk Robin Andre Svendsen. Han døde kort tid etter. Navnet ble frigitt tirsdag i samråd med mannens pårørende.

Den 29 år gamle mannen fra Sunnmøre er siktet for forsettlig drap og har samtykket til varetektsfengsling i fire uker. De to første i full isolasjon. Han har i avhør med politiet erkjent å ha stukket Svendsen med kniv, men har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

Drapet fant sted utenfor Scandic hotell i Ålesund sentrum.

– Ikke en del av konflikten

Robin Andre Svendsen er opprinnelig fra Fræna, men har de siste månedene vært bosatt i Molde. 29-åringen skal ifølge politiet ha vært i Ålesund for å treffe bekjente. Mens han var i Ålesund mandag skal han ha blitt innblandet i en krangel.

– Det politiet kan si om selve hendelsen er at vi har opplysninger som tyder på at det var en konfrontasjon mellom flere personer like i forkant av drapet, og at dette var personer som avdøde og siktete var sammen med, sa politiadvokat Inger Myklebust Ferstad under en pressekonferanse i Ålesund tirsdag.

Politiet ønsker ikke å si hvor mange personer som var innblandet i krangelen, men opplyser at den trolig var en bakenforliggende konflikt som var årsaka til at krangelen startet. Svendsen skal ha blitt innblandet på grunn av én eller flere bekjente.

– Det er ikke noe som tyder på at avdøde og siktete i utgangspunktet hadde noen rolle i denne konflikten. De var der sammen med andre personer, og det skal ha oppstått en konfrontasjon i denne gjengen, sier politiadvokaten til Romsdals Budstikke.

– Skulle kreve inn penger

Ifølge Sunnmørsposten skal den bakenforliggende konflikten dreie seg om penger. Krangelen ha oppstått i et forsøk på å drive inn penger fra en 24 år gammel mann i rusmiljøet i Ålesund. Den avdøde frænamannen skal ikke i utgangspunktet ha vært tilknyttet denne konflikten, men skal ha blitt med 24-åringen for å bistå under et møte med den drapsiktede og en fjerde mann som er 22 år gammel, skriver Sunnmørsposten.

– Jeg kan bekrefte at det har vært en uoverensstemmelse med penger involvert, sier den drapssikta mannens forsvarer, advokat Reidar Andresen, til TV 2.

Den siktete 29-åringen skal ha vært en del av det politiet beskriver som et «belastet miljø». Han har blitt straffedømt flere ganger tidligere, blant annet for vold med kniv, skriver Sunnmørsposten.

Den avdøde Robin Andre Svendsen skal ikke være kjent for politiet i Ålesund fra før.

– Vi er ikke kjent med at han er straffedømt, sier politiadvokat Myklebust Ferstad.

Har sikret videobilder

Politiet har siden alarmen gikk omtrent klokka kvart på fem mandag ettermiddag jobbet med å få et bilde av hendelsen som førte til drapet.

– Det er foretatt en rekke vitneavhør og annen taktisk etterforsking, samt at det er foretatt sikring av videoovervåking i området. Det er også gjort sikring av en rekke tekniske spor, på og omkring åstedet. Politiet har blant annet sikret seg det vi mener er drapsvåpenet, sier Myklebust Ferstad.

– Politiet ønsker å danne seg et mest mulig detaljert bilde av selve drapshandlingen og bakgrunnen for drapet. Derfor fortsetter etterforskningen med full styrke også i de kommende dagene.

Prøvde å berge mannen

Det var flere vitner til drapet, flere av de skal ha kommet til og forsøkt å berge livet til 29-åringen fra Fræna. Også flere av personene som var innblandet i krangelen skal ha forsøkt å berge Svendsens liv.

– Vi ønsker til slutt å berømme de mange som kom til for å hjelpe den hardt skadde mannen. Han ble etter hvert hentet av ambulanse og også forsøkt reddet av helsepersonell, men livet sto dessverre ikke til å redde, sier Myklebust Ferstad.

Kriseteam avventer

Kriseteamet i Fræna avventer situasjonen etter drapet på Robin Andre Svendsen fra Fræna.- Vi er kjent med drapet i Ålesund, men kriseteamet har ikke fått noe varsel, så inn til vidare setter vi ikke i gang tiltak, sier Iren Stranden, leder for kriseteamet i Fræna til Rbnett tirsdag ettermiddag.

Hun opplyser at så vidt hun kjenner til, bor mor til avdøde i Nord-Norge, og far i Eide.

– Ut frå det vi vet nå, så er det ikke naturlig å ta noe initiativ. Men om det er behov og ønske, så stiller vi opp og hjelper til med fagfolk, minnestund eller andre ting det måtte være behov for, seier Stranden.

Rådmann i Eide, Ole Bjørn Moen, opplyser at kommunen ikke er varslet, og ikke er kjent med at avdøde skal ha pårørande i Eide.

– Vi er ikke informert, og har dermed ikke grunnlag for å sette inn tiltak. Men ved behov har vi fullt beredskapstilbud, som vi straks kan sette inn, sier Moen.