– Det var en helt hjerteknusende beskjed å få. At Robin Andre er borte, er ufattelig trist, sier Marte Herskedal (24) om beskjeden om at hennes gode venn var drept etter knivstikkingen i Ålesund mandag.

– Jeg var på jobb, og hadde ikke fulgt med i media. Men da jeg så at jeg hadde ti ubesvarte anrop fra venner på telefonen, skjønte jeg at noe alvorlig hadde hendt, forteller Herskedal til Romsdals Budstikke.

Laget middag til venner

Moldejenta beskriver en venn som tok godt imot henne da hun flyttet til Elnesvågen 2012.

– Vi ble kjent via felles venner, og han ble en god støtte for meg. Da han trengte et sted å bo, bodde han også noen måneder hos meg. Siden har han vært flink til å invitere på middag med jevne mellomrom, forteller venninna.

Brukte mye humor

Hun ble kjent med en omsorgsfull ung mann, men som også hadde sine utfordringer i livet.

– Han har ikke hatt det enkelt, men han var så flink til å bruke humor, sjøl om han kunne ha det tungt. Han var både omtenksom og veldig morsom. Det hjalp meg, når jeg også hadde utfordringer. Vi kunne også gå turer sammen, for eksempel på Kyststien, og ikke snakke så mye – bare gå sammen, forteller Herskedal om vennen.

At han er borte, satte henne helt ut tirsdag. Hun har snakket med flere som kjente ham, og sjokket er stort.

– Det går ikke an å beskrive. Jeg visste at han kunne ha det tungt i perioder, men at han kunne bli drept hadde jeg aldri trodd. Det var helt forferdelig å høre. Han vil bli djupt saknet, sier Herskedal.

Venninne: – En ufattelig trist beskjed å få, sier venninna Marte Herskedal (24) om tapet av vennen Robin André Svendsen (29). Foto: Foto: Privat