MOLDE: – Det ser langt bedre ut. Vi driver nå helt klart med gode resultater sammenliknet med tidligere år, sier Terje Hellum.

Prezioso Linjebygg, som eies av franske Altrad Group, har gått over til avvikende regnskapsår, med start 1. september og avslutning 31. august. Det betyr at fjorårsregnskapet som nå foreligger, omfatter tidsrommet 1. januar til 31. august 2017.

Omsetningsvekst

Prezioso Linjebygg – medregnet datterselskaper – oppnådde i årets åtte første måneder i fjor en omsetning på 396,4 millioner kroner, mot 608,2 millioner kroner i hele 2016. Omsetningsveksten i årets åtte første måneder i 2017 var på fire prosent, sammenliknet med samme periode i 2016.

I hele 2016 hadde konsernet et resultat før skatt på minus 28,9 millioner kroner, mot 15,5 millioner kroner i årets åtte første måneder i fjor.

Når det gjelder 2017-regnskapet, sier Terje Hellum at det er belastet med vesentlige engangs- og restruktureringskostnader.

– Tallene for 2017 er preget av et fortsatt svakt marked for spesialprosjekter, sier han.

Virksomheten til Prezioso Linjebygg omfatter design og engineering, inspeksjon, vedlikehold, modifikasjoner og fjerning.

Bemanningsreduksjoner

Som følge av den negative markedsutviklinga fra 2014 har Prezioso Linjebygg gjennomført betydelige bemanningsreduksjoner og andre kostnadsreduserende tiltak. Styret sier i årsberetningen at selskapet på grunn av dette opplever en styrking av konkurransekrafta i markedet.

– Nedgangen vil snu

Styret viser til at hele oljebransjen de tre siste åra har opplevd betydelig nedgang i aktiviteten. Markedet for oljeservice har vært preget av den lave oljeprisen og de betydelige kuttene i investeringer hos oljeselskapene. Disse faktorene er fortsatt merkbare for næringa, og en må være forberedt på at det kommende året kan bli utfordrende, skriver styret i årsberetninga datert 7. november 2017. Samtidig sier styret at det er forhåpninger om at nedgangen vil snu i løpet av 2018-2019, og at markedet for oljeservice da kan komme tilbake til et mer normalt nivå.

Nye kontrakter

Terje Hellum sier Prezioso Linjebygg de siste par åra har vunnet flere betydelige rammekontrakter, og at selskapet har en god ordresituasjon som strekker seg over flere år. Den siste store kontrakten de vant, er på Nyhamna. Ifølge Terje Hellum er den svært viktig for selskapet.

– Markedsutviklinga er god. Utgangspunktet og grunnlaget for de kommende åra er godt. Grunnmuren til selskapet er veldig solid, sier Terje Hellum.

Øker staben

Etter de kraftige nedbemanningene som ble foretatt som følge av oljeprisfallet, er Prezioso Linjebygg nå i ferd med å øke staben igjen. Konsernet har nå bortimot 550 ansatte.

Franske Altrad Group, som eier Prezioso Linjebygg, har over 38.000 ansatte og mer enn 30 milliarder kr i årlig omsetning. Om lag 75 prosent av aktiviteten i Altrad Group er innenfor service, primært i vedlikeholdssegmentet.

Prezioso Linjebygg har hovedkontor i Molde og avdelingskontor i Trondheim, Stavanger, Bergen og Hammerfest.

Prezioso Linjebygg hadde per 31. august 2017 en bokført egenkapital på 67,3 millioner kroner Det gir en egenkapitalandel på 27 prosent.

Hovedkontoret til Prezioso Linjebygg ligger i Grandfjæra i Molde. Foto: Bjørn Brunvoll