For åtte år siden ble Ragnhild plukket ut til Skiforbundets store talentsatsing «Morgendagens Helter». Henrik Kristoffersen var ett av de andre alpine gullhåpene for framtida. Kjetil André Aamodt varen av ambassadørene bak prosjektet. Det er lenge siden 2010, men nå er hun endelig en ekte norsk idrettshelt, skriver Romsdal Budstikkes sportsleder, Trond Hustad, i en kommentar etter det sensasjonelle OL-sølvet i storslalåm.

Videre skriver Hustad at Ragnhild ikke har fått noen verdens ting gratis i karrieren, og peker på Mowinckels ekstreme mentalitet og gode støttespillere som to av årsakene til suksessen. Både pappa Harald Mowinckel og moderklubben Rival.

Etter det første OL-sølvet i storslalåm, sier Ragnhilds gamletrener Stig Aambø følgende til Rbnett:

– Dette var helt fantastisk. Det var over det jeg turte å håpe på. Det er 82 år siden forrige OL-medalje for en kvinnelig alpinist. Det er egentlig helt sprøtt, og det sier litt om hvor vanskelig det er.

Tidligere leder for alpingruppa i Rival, Tore Birkeland, fortalte om minner som strømmet på.

– Da jeg skjønte at det ble medalje, spratt tårene. Da strømmet alle minnene inn- Jeg tenker på familien, for hennes del og miljøet rundt, sa Birkeland.

Romsdals Budstikke har dekket flere av milepælene i Ragnhilds karriere, noen av dem kan du se i bildekarusellen over.