I fjor sommer la han klopper av kjerneved på stien mellom Varden og Skihytta i Moldemarka. Kloppene verner myra mot slitasje, og lar turgåere komme seg tørrskodd over.

Tatt steget

Nå har den mangeårige filmfotografen, som fortsatt skal drive selskapet Relevant Film AS, tatt steget fullt ut og etablert selskapet Ny Sti AS. Han vil drive de to virksomhetene parallelt.

Ny Sti skal levere produkter og tjenester innen tilrettelegging for friluftsliv, naturbasert turisme og andre tjenester og produkter som naturlig faller sammen med dette.

– Todelt

– Dette er todelt. Det ene er med tanke på brukerne. Det andre er med tanke på beskyttelse av naturen, sier Svein Roger Ivarsen, som ser på hele Norge som marked for Ny sti. Han tror det er mulig å utvikle konseptet med nye produkt ut over de han lager sjøl, men som er relatert toø dem - som benker og bord til møteplasser og bålplasser.

– Vi kommer til å utvikle løsninger for det, sier Svein Roger Ivarsen.

Han vil samtidig legge vekt på å lage ting som er minimalistiske, og ikke dominerende og skjemmende i naturen.

–Det skal være enkelt og funksjonelt, sier Svein Roger Ivarsen.

Har sett slitasjen

Svein Roger Ivarsen har brukt Moldemarka ivrig siden han var barn, og setter stor pris på den. Samtidig har han sett bruken – og også slitasjen – øke sterkt de siste åra. Han ønsket derfor å lage noe som kunne beskytte terrenget, særlig der det er myr,

Ideen var å lage klopper som er sterke og velfungerende, som er tilpasset og verner terrenget - og som er miljøvennlige og estetiske. Slike klopper var ikke å finne, så Ivarsen bestemte seg for å lage dem sjøl i garasjen hjemme. Han ville unngå impregnerte materialer som inneholder gift.

– Tanken er også at vi skal lage enklere ting, flatpakket etter Ikea-å prinsippet, som vi skal selge og sende ut. Disse produktene skal være så enkle at hvem som helst skal kunne montere og plassere dem ut, sier Svein Roger Ivarsen.

Første oppdraget

Han forteller at Ny sti allerede har fått sitt første oppdrag.

– Det går ut på å lage flere klopper fra Varden til Skihytta. Stien skal opprustes nå i år. Vi begynner med kloppedelen av prosjektet til våren eller forsommeren, sier Svein Roger Ivarsen, som forteller at det er Molde kommune som er oppdragsgiver.

Stien videre opp til Tusenårsvarden skal rustes opp i sommer. Det blir mange klopper som skal fraktes opp med helikopter og monteres.

Svein Roger Ivarsen har fått støtte fra hoppid, et lavterskeltilbud til gründere, til etableringa av Ny sti AS. Nå går han gjennom et mer omfattende kurs i regi av Protomore.

– Molde kunnskapspark er fantastisk fin for slike som meg som starter som gründer. Det er et veldig flott miljø der, med gode tilbud for utvikling av forretningsideer og konsept. sier Svein Roger Ivarsen.

Han forteller at han har et godt samarbeid med Ola Fremo i Nordmøre og Romsdal friluftsråd og Tore Birkeland i Molde kommune. Han har også vært i kontakt med lokale foreninger som bruker marka.

Svein Roger Ivarsen er daglig leder og sitter sjøl med alle aksjer i Ny sti. Ektefellen Gerd Marit Langøy er styreleder.

Moldemarka: Bildet viser nye klopper på myra ved «Helvete» mellom Varden og Skihytta, som ble lagt i fjor. Foto: Svein Roger Ivarsen