MOLDE: Stillingen som ny museumsdirektør ved Romsdalsmuseet ble utlyst i midten av januar, etter at nåværende direktør Jarle Sanden varslet at han ønsker å gå av ved oppnådd aldersgrense, i løpet av 2018. Da søknadsfristen gikk ut 15. februar, var det kommet inn 3 søkere.

- Etter et styremøte tirsdag kveld, har vi besluttet å forlenge søknadsfristen til etter påske, det vil si tirsdag den 3. april, sier Anders Talleraas.

- Er du overrasket over at så få har søkt jobben?

- Ja, i utgangspunktet. Samtidig er Romsdalsmuseet en viktig institusjon, men et lite museum. Jobben krever at man både er blåruss og museumsperson i én, sier Talleraas.

Vil få ekstern hjelp

Talleraas medgir at de kanskje ikke har nådd ut til alle potensielle søkere.

- Vi har brukt egne krefter, og de plattformene som er naturlig for oss å bruke. Nå vil vi søke ekstern hjelp, via hodejegerfirma, forteller han.

Styrelederen understreker at de tre søkerne blir med i den videre prosessen. Derfor kan navnene på søkerne ikke offentliggjøres nå, siden de regnes som en del av den endelige søkerlista og den dermed ikke blir klar før i april.

- Dette handler ikke om søkernes kvalifikasjoner, men at vi ønsker flere søkere, sier Talleraas.

Fleksibel direktør

Styrelederen forteller at nåværende direktør er fleksibel med tanke på sluttdato.

- I verste fall kan han sitte ut året, så vi føler ikke vi er tidspress. Derfor velger vi også å bruke én måned ekstra på prosessen, sier Talleraas.

- Hvilken rolle spiller nybygget for jobbens attraktivitet?

- Jeg tror det kan bety mye, selv om det også innebærer at museets hovedutfordring nå er løst, og at det ikke er noen store flaggaktiviteter i anmarsj. Men jeg velger å tro det må være positivt, med alle aktivitetene, interessen og mulighetene som ligger i Krona, sier Talleraas.

Han understreker at flytting til Molde kan være en utfordring.

- Men det er et krav fra oss. Vi ønsker ikke å løse dette ved for eksempel ukespendling. Det er viktig at den nye direktøren blir en del av lokalsamfunnet, sier han.