Fra årets sesong kan barn få en ny kampopplevelse på helt egen inngang på Aker stadion. MFK lanserer, i samarbeid med Sparebanken Møre, det nye familiekonseptet "Kidzone." Området skal ligge på inngang 1, B nedre, på langsida i retning mot seilet.

For MFK er det viktig at det blir fotballkamp på barnas premisser.

– Feltene på inngangen vil være unummererte, slik at barna kan få sitte sammen med venner. Den nye maskoten skal være veldig aktiv på feltet, både før og under kamp. Før kampstart skal han stå i inngangen klar til å ta imot high fives og klemmer fra alle som ønsker. Vi setter også opp en pressevegg, hvor barna kan bli avbildet sammen med maskoten, forteller markedsdirektør i MFK, Oddvar Talset.

Mange forslag

Den nye maskoten ble lansert i forrige uke, og ankommer Molde i slutten av måneden. MFK etterlyste en navnekonkurranse, og har i skrivende stundt fått inn cirka 1000 forslag.

– For et engasjement! Vi er helt overvelda. Det er fantastisk, sier Talset.

Barnas egen inngang

Han forteller at den nye «kidzone»-inngangen vil bli profilert om, slik at det ikke blir noen tvil om at dette er barnas inngang.

– Vi skal male, henge opp bilder av maskoten, lage egen kidzone-logo. Barna skal føle seg hjemme her. Det vil også bli mulighet for ansiktmaling, engangstatoveringer og utlån av flagg. Håpet er at det skal bli ei syngende tribune hvor barna lager liv og trives, sier Talset.

Han forteller at de også skal fjerne den første seterada på feltet, slik at barna kan få plass til å bevege seg.

– Det kan fort bli litt lenge å sitte i ro i 90 minutter. Det er også viktig for oss at barna er trygge, derfor har vi valgt å plassere kidzone på langsida, slik at de unngår å sitte direkte bak mål. Vi kommer også til å innføre egne språkregler for feltet, som vi henger opp rundt om på inngangen. Det er veldig viktig på et felt hvor barn skal oppholde seg. Vi oppfordrer også til måtehold ellers på stadion. Kanskje kan det fungere som en bevisstgjøring. Små supportere har også ører, sier Talset.

Frir til barn og ungdom

Han forteller at det vil bli rabaterte priser for voksne på kidzone-feltet, og at de i år har valgt å heve aldersgrenser for barnesesongkort.

– Fra i år vil et sesongkort koste 550 kroner for alle opp til 18 år. Vi har ei tydelig satsing, og frir til barn pg ungdom. Vi ønsker at så mange som mulig skal ta turen til Aker stadion, sier han.

Talset håper det blir skikkelig liv på kidzone når sesongen åpner hjemme mot Sandefjord.

– Vi håper på skikkelig trøkk! Det er plass til 200 på feltet, men vi utvider ved behov. Dette blir skikkelig spennende, sier han.