(DRIVA.NO) Barstein har fulgt spesielt godt med på utøverne i alpint der han jakter på intervju etter målpassering. Han gleder seg stort over resultatene til Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud, men antyder at det kanskje er Ragnhild Mowinckel som med sin sølvmedalje har gjort den største bragden i OL-bakkene.

Barstein har vært en del av NRKs team under mange store internasjonale mesterskap. Han kjenner etter hvert både Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og de øvrige på alpinlaget godt. Det er blitt mange intervju både før og etter renn i viktige konkurranser.

NRK må vente

Under årets OL er det Discovery som har rettighetene med sendinger på TV Norge og Eurosport i Norge. Det gjør hverdagen annerledes for NRK-reporterne som må holde seg unna etter konkurransene fram til de som har rettighetene har fått gjort unna sine intervju.

– Det har stort sett gått greit for NRK. Utøverne vil gjerne stille opp for oss, men det har tatt mer tid enn hva vi har vært vant til. Jeg hører mange heime helst hadde sett at det var NRK som hadde rettighetene. Det setter vi sjølsagt pris på, men jeg tror man må være forberedt på mer av dette framover. Det er store summer i omløp for å få OL-rettigheter. Discovery rår over store lokaler og har 137 personer på jobb her. Vi er 15 fra NRK 15 som har tilgang til et redigeringslokale på 30 kvadratmeter.

Mye vind

Det har vært mye vind og vær under årets OL i Sør-Korea. Tommy Barstein (44) sier han er litt forundret over at lekene ble lagt til et land der vinteridrett ikke akkurat er det folk er mest opptatt av. Det er lite trøkk lokalt rundt lekene sammenliknet med for eksempel slik det var på Lillehammer i -94. Han er glad for at den sterke vinden som herjet de først dagene har løyet og at det etter hvert har gått greit å gjennomføre øvelsene.

– Dette med vinden burde ikke komme som noen overraskelse. Det er utsikt til mange vindmøller fra kontoret vi leier her, påpeker han.

Barstein forteller om lange og arbeidsomme dager, med mye tid i buss til og fra skistadion, men sier det er en opplevelse å få være til stede.

– Det har vært spesielt å fokusere så mye på radio. NRK sender direkte fra OL på en egen sportskanal under lekene. Vi bor godt og har det veldig bra, sier NRK-reporteren som er mektig imponert over det de norske alpinistene har fått til.

Denne saka ble først publisert i Driva.