MOLDE: Da «Vi elsker Abba,» med Rita Eriksen, Inger Lise Rypdal, Tommy Fredvang, Jannike Kruse og Knut Marius Djupvik skulle settes opp på Bjørnsonhuset, ble konserten utsolgt så fort at det sporenstreks ble satt opp en ekstrakonsert, samme kveld.

Fullt overalt

– Slik har det vært det meste av turneen, sa Tommy Fredvang backstage, mellom de to forestillingene.

– Fulle hus overalt. Og det var et flott publikum i kveld.

Knut Marius syntes det var spesielt stas å være på hjemmebane.

– Det er stas, og romsdalspublikum viste seg fra sin beste side. De skuffer aldri.

Chess

Og om du trodde han var lei av Abba-komponistene Björn Ulvaeus og Benny Anderssons musikk må du tro om igjen. For når Abba-turneen er ferdig, blir det rett til øving på en musikal skrevet av de to.

– Jeg har fått hovedrollen som verdensmester i sjakk, Freddy Trumper, i musikalen Chess, som skal spilles på Lillestrøm Kultursenter i september.

Chess ble gitt ut som et konseptalbum i 1984, med tekster av Tim Rice og gikk som musikal i tre år i Londons West End. Etter dette har den vært satt opp i en rekke land, med hiter som «One Night in Bangkok» og «I Know Him So Well» i repertoaret.

Nyter hvert sekund

Bakteppet er rollen sjakk hadde hadde i den kalde krigen, hvor det stod mellom russiske og amerikanske sjakkspillere. Knut Marius sier øvingene for den norske oppsettingen starter i juni.

– Karrieren går bra, skjønner jeg?

– Ja, jeg nyter hvert sekund. For i denne bransjen er det Høyre-politikk, man må bare slå til på de forespørslene man får, ha ha!

– Knut Marius er folkehelt

Og medsangerinnene i Abba-showet, Rita Eriksen og Inger Lise Rypdal har bare gode skussmål.

– Vi har gledet oss til å komme hit til Molde, hvor han er folkehelt, sier Eriksen.

Og Inger Lise Rypdal blåser av Knut Marius’ egen påstand om at han ikke er rutinert nok på kostymeskift.

– Det har vel hendt at han har løpt rundt og lett etter en vest. Men annet enn det er han lett å ha med å gjøre. En fantastisk musikalsk fyr med scenesjarm og tvers gjennom godgutt!

Og snart verdensmester i sjakk. På liksom.

To smekkfulle forestillinger betyr at 1600 billetter ble solgt til showet «Vi elsker Abba.» Første forestilling solgte ut så raskt at en ekstraforestilling ble annonsert like etterpå. - Slik har det vært hele turneen, sa Knut Marius Djupvik, som syntes det var stas å spille på heimebane. Foto: HOGNE BØ PETTERSEN