Det var en real seriefinale i Træffhuset søndag. Et purungt Molde VBK tok søndag imot mer rutinerte Ålesund VK til toppoppgjør i 2. divisjon kvinner. Før dagens kamp hadde Molde vunnet 11 av 12 kamper. Ålesund hadde vunnet 9 av 11. Men med 3-1-seier kunne Molde trygge tabelltoppen og økte luka ned til sunmøringene.

Cruisekontroll inn mot U19-NM

Trener Steinar Sunde var veldig fornøyd med innsatsen til jentene.

– Nå har vi det i våre egne hender, konstaterer Sunde.

Selv om serien er så godt som avgjort nå må formen holdes ved like. U19-NM er ikke langt unna og med unntak av to stykker skal alle jentene som spilte i dag delta.

– Har dere noen målsetting i U19-NM?

– Vi skal først og fremst spille spillet. Jeg tror vi er blant de 7-8 beste lagene som deltar. Hvis vi senker skuldrene og har fokus kan vi slå alle. De jentene som vi har her nå har spilt sammen i 6 år og er en skikkelig fin gruppe, legger Sunde til.

Kan rykke opp

Siden Molde-jentene ligger an til å vinne 2. divisjon kan klubben rykke opp. Trener Sunde vil ikke avsløre om klubben kommer til å ta steget opp en divisjon.

– Det er avhengig av hvor mange spillere vi har etter sesongen. Vi må telle opp da. Noen skal kanskje i militæret. Den generasjonen som kommer opp med unge volleyballspillere nå er veldig gode, men vi må ta den beslutningen etter sesongen når vi vet hvor mange som er med til neste år, sa Sunde.

Herrene møtte tøff motstand

Også herrelaget i 1. divisjon spilte kamp søndag. Askim og Molde lå i forskjellig ende av tabellen i 1. divisjon før søndagens kamp. Askim satser for opprykk til eliteserien og Molde ligger sist.

Nivåforskjellen viste seg også på banen, selv om hjemmelaget ga Askim solid kamp om poengene. I det første settet byttet de på å ta poeng. Bortelaget dro etter hvert fra og tok ledelsen 15-20, men Molde-gutta nektet å gi opp. De kjempet seg tilbake til 22-22, men måtte til slutt se bortelaget løfte armene triumferende i været for å ha vunnet det første settet.

Også i det andre settet viste det unge Molde-laget at de har mange talentfulle spillere, selv om det endte med tap søndag.

– Jeg er utrolig stolt over innsatsen til gutta, sier Amund Vaagen etter kampen.

Vaagen har trent laget tidligere, men pensjonerte seg etter forrige sesong. I år har han vært glad for å kunne nyte noen skiturer i helgene. Vaagen steppet inn som trener på kort varsel til denne kampen som ble en slags generalprøve inn mot U19-NM om 3 uker.

NM om tre uker

– Askim er et veldig godt lag og vi bruker et rent juniorlag i dag. Alle som spilte i dag skal spille i U19-NM. Vi lar alle som skal spille i NM få minutter i dag. Hadde vi toppa i dag kunne vi sikkert vunnet ett sett eller kanskje to, men det er U19-NM som står i fokus nå, forteller dagens fungerende trener Vaagen.

Vaagen har mange år i klubben og kjenner spillerne godt. Han sier at Molde har en medalje fra før og at det var disse gutta som tok den medaljen for fire år siden.

– Disse gutta spilte sammen i fjor også. De har bare mistet en spiller og Jo Gladsøy Sunde som kun er 14 år har erstattet han. Dette laget har gode muligheter for semifinale og medaljer i NM, fortalte Vaagen.

Håvard Vingen Sunde er en av spillerne på Molde som skal delta i NM. Alle guttene som spilte mot Askim skal også delta i norgesmesterskapet.

– Vi gleder oss skikkelig! Nå er det tre uker til NM og det skal bli gøy.