– Beklager, ingen intervju, kommentarer eller navn, sier de sju damene som alle er dobbeltgjengere av enten Anni-Frid Lyngstad eller Agnetha Fältskog.

Kledt ut som heltinnene

De ankom Scandic Seilet og Bjørnsonhuset med stor bravur og stor stemning. Her var man klar for Abba-konsert, iført hatter og klær i fargekombinasjoner som kunne konkurrere med lysshowet i konserten de kom for å se: Vi elsker Abba: Thank you for the Music. En av Agnethaene uttalte da hun passerte oss inne i salen:

– Jeg forsøkte jo å komme meg inn ubemerket, sa hun.

Men platåskoene, hatten og parykken bare understreket ironien i det hun sa.

Utsolgt, to ganger

Journalisten husker en tid da det å være Abba-fan var noe man var i det skjulte, og som man bare fortalte sine beste venner om. Men så kom samleplaten Abba: Gold i 1992. Og etter det ble folk aldri lei, ser det ut til (med unntak av en og annen surpomp). I år kommer til og med filmen Mamma Mia 2.

Og da det ble annonsert at forestillingen med Rita Eriksen, Inger Lise Rypdal, Tommy Fredvang, Jannike Kruse og ingen ringere enn vår lokale sanghelt, Knut Marius Djupvik fra Tomrefjord, skulle settes opp på Bjørnsonhuset, ble den utsolgt så fort at det sporenstreks ble satt opp en ekstrakonsert. Den er i kveld kl. 20.30, men vi var innom Bjørnsonhuset på forestillingen klokken 18.

– Tidløs musikk

Her gikk det raskt opp for oss at Abba virkelig har klart kunststykket å gå på tvers av generasjonene. I køen for å komme seg inn treffer vi Aleksander Gagnat (11) med mamma Anne Lill Gagnat. De har kjørt fra Gjemnes for å se konserten.

– Alle ungene mine er veldig musikkinteresserte, en av dem går på musikklinja i Molde, og når Knut Marius, som hvert år pleier å spille konsert der vi bor kommer, da må vi stille opp.

Aleksander sier han er Abba-fan.

– Jeg har hørt en del av sangene deres. Og jeg liker Winner Takes it All best.

Mamma innrømmer at det var Mamma Mia-filmen som gjorde at Abba-interessen. – Da ble det litt mer ok å innrømme at man likte Abba, hehe.

Bestefar, bestemor, datter og barnebarn

Litt lenger bak i køen finner vi en familie av hele tre generasjoner. Her står Marit og Odd Sandblåst, med datteren Trude Sandblåst, og barnebarnet Ingrid Sandblåst Hoem.

– Jeg tok med tre av jentene mine, tre generasjoner, sier Odd og smiler godt. Men det er han som er størst fan av Abba.

– Men da var jeg som ville mest, sier kona Marit. – Og da klarte han å få billett, selv om det egentlig var utsolgt.

En skulle tro at et band som både besteforeldre og foreldre liker ikke er noe for en 18-åring. Men barnebarnet Ingrid sier hun liker dem godt.

– Det er ikke slik at jeg hører på det daglig. Men både jeg og mange andre på min alder kan likevel alle låtene. Merkelig det der. Kanskje det er fordi vi har sunget dem på Singstar på Playstation. Jeg vet ikke.

Bestefar Odd påpeker at hun også sang Abba i syden da hun var bare ni år gammel.

– Jeg sang i hvert fall Mamma Mia, Money Money Money og flere av de vanlige.

Men favoritten er Thank You For the Music for alle, med unntak av mamma Trude, som har Mamma Mia. Hun tror at grunnen til at Abba er så tidløst er at i stedet for at bandet selv har forsøkt å gjøre comeback er det bedre at andre framfører musikken.

Det så det ut til at de 800 som hadde kjøpt billett til et utsolgt Bjørnsonhus var helt enige i. Og det er nok de 800 som kommer til konsert klokken 20.30 også.