Samarbeidet startet i Førde, der de to ungdommene gikk sammen på bilteknisk fagskole. Der startet de elevbedrift med navnet DaVinciGir. Det navnet tok de med seg da de startet egen bedrift. Det skjedde i en ombygd låve på Ny Jord mellom Vestnes og Tomrefjord for sju år siden. Det har gått bra.

Større plass

– Stor pågang av kunder førte til at vi vokste ut av låven. Da det ble ledige lokaler her på industriområdet på Trohaugen i Tomrefjord i fjor, slo vi til og kjøpte bygget, forteller Marius Fjærli til Romsdals Budstikke. Det er etablert et eget eiendomsselskap, Fjærli Eiendom AS, som eier bygget.

Mye nytt utstyr er innkjøpt, og etter tre måneder med ombygging og omfattende oppussing var de klare til å åpne verkstedet, som nå er i full drift.

– Vi startet med to på Ny Jord. Nå er vi fire. I tillegg til Steffen og meg har vi ansatt en mekaniker til. Vi har også en lærling som skal ta fagprøve nå i år, sier Marius Fjærli.

Offisiell åpning

– Det har vært noen hektiske uker, så vi har ikke hatt offisiell åpning ennå. Den er nå like rundt hjørnet. Datoen er lørdag 24. februar, da blir det åpent hus, forteller Marius Fjærli.

Verkstedet tar på seg EU-kontroller, sørviser og alle slags reparasjoner bortsett fra karosseri og lakk. De har spesialisert seg på reparasjon av girkasser, der de har kunder fra hele fylket.

DaVinciGir AS er tilsluttet Bosch Car Service-kjeden.

Marius Fjærli foran verkstedbygget til DaVinciGir på Trohaugen industriområde i Tomrefjord. Foto: Olav Skjegstad