RAUMA: Når det nye Åndalsnes helsehus tas i bruk i mars, skjer det samtidig store endringer ved dagens institusjoner i Rauma.

Rauma sjukeheim i Isfjorden selges til høystbydende, Veøy omsorgssenter ligger allerede ute for salg, Åndalsnes sjukeheim skal bygges om til omsorgsboliger og Voll omsorgssenter i Måndalen skal bli bofellesskap med 16 boenheter.

Rive og bygge nytt

– Ut fra erfaringene entreprenørfirmaene har gjort, vil det bli atskillig rimeligere å rive dagens bygninger på Voll, og deretter bygge opp helt nye omsorgsboliger. Vi må også forholde oss til helt nye byggeforskrifter, forklarte rådmann Toril Hovdenak da kommunestyret i Rauma drøftet saka tirsdag ettermiddag.

Kommunen har arbeidet med planene for omsorgsboliger i Måndalen, og er ferdig med et skisseprosjekt. Kommunestyret besluttet enstemmig å gå videre i planleggingen.

– Er det gjort vurderinger om det blir billigere å bygge nytt kontra å bygge opp gamle bygninger? ville Magnhild Vik (Sp) vite.

Fått pristilbud

Rådmann Toril Hovdenak viste til beskrivelsene og pristilbudene fra entreprenørene. Veidekke

Entreprenør har leverer pristilbud for å bygge to bokollektiv, hvert med åtte boenheter, for 29,5 millioner kroner, eksklusiv merverdiavgift.

Entreprenøren Christie har levert tilbud på 35,1 millioner kroner, mens Hent AS baserte tilbudet sitt på ombygging og bare delvis riving av dagens bygg. Pristilbudet var 54,4 millioner kroner, ifølge kommunens dokumenter.

De nye omsorgsboligene i Måndalen er ment for eldre personer med demens, eldre med fysisk funksjonshemming, og personer med utrygghet og engstelse. Det er foreslått en bemanning på drøyt 10 årsverk ved omsorgsboligene.

Kan starte til sommeren

Kommunestyret får saka om Måndalen omsorgsboliger, som prosjektet skal hete, på møtet i mai. Sier kommunestyret ja til bygging, kan byggearbeidene starte i sommer. Da er det beregnet rundt ett års byggetid.

– Det er sørsidas tur nå. Nå skal kommunen bygge nye omsorgsboliger i Måndalen, ny barnehage og ny skole. Det blir bra, sa ordfører Lars Olav Hustad (H) i kommunestyret.