Åndalsnes: Mette Hagen er bare en av mange som de siste dagene har hatt et ublidt møte med isete fortau.

– Det skjedde fredag ettermiddag. Jeg og noen kolleger skulle ut og ha et kvarters «ruslemøte» som vi av og til har, i finværet i Åndalsnes sentrum. Vi gikk på fortauet, men plutselig gikk jeg over ende. Det var dårlig strødd, men jeg trodde jeg hadde bra sko. Det skrøt jeg også av til dem jeg gikk sammen med, rett før jeg gikk over ende, forteller Hagen.

To brudd

Hun sier slike uhell er kjedelig.

– Først trodde jeg at hånda bare var forstuet, så jeg dro ikke til legen før dagen etterpå. Da hadde jeg så vondt at jeg fant ut at jeg måtte få sjekket det ut. Det viste seg at det var brudd i begge beina i håndleddet på høgre hånd. Jeg må nå gå med gips i seks uker.

– Ble du irritert på grunn av at det var dårlig strødd?

– Nei, dette er sånn som kan skje. Men det er veldig kjedelig og unødvendig. Heldigvis kan jeg jobbe, men alt går mye seinere, sier Hagen.

Vet om flere

Til daglig er hun salgsleder i Åndalsnes Avis. Hun har ikke sjukmeldt seg på grunn av episoden.

– Jeg kan jo snakke med kunder i telefonen – eller rusle ut og snakke med dem. Men det er vanskelig å skrive nå, siden det var høgrehånda som ble skadd. Jeg klarer for eksempel ikke å skjære opp brødskiver eller gjøre andre dagligdagse jobber, men heldigvis har jeg ikke særlig med smerter nå.

– Vil du gjøre noe annerledes neste gang du skal ut og gå på vinterføre?

– Hvis det er glatt så kommer jeg til å bruke piggsko. Mange jeg har snakket med har kjøpt piggsko. Eventuelt brodder – det fungerer også godt.

– Kjenner du andre som har ramlet nå på glatta?

– Ja, jeg var på et kundebesøk seinest i dag, og da var det ei som var sjukmeldt på grunn av fall på glatta. Jeg har også hørt om flere andre som har ramlet, men som har sluppet brudd.