MOLDE: Bestselgeren ble hybridbilen Toyota Auris foran Toyota Yaris, som også er hybrid. Totalt ble det registrert 31 nye Toyota i Romsdal i januar.

– Januar er vanligvis en god måned for registrering av nye biler hos oss. Vi har modeller som faller i smak, mange venter til januar for å få nybilen registrert i 2018, forteller selger Odd Irvin Henøen til Romsdals Budstikke.

Toyota var tidlig ute med hybridbiler. Nå har importøren kuttet ut dieselmotor i de aller fleste modellene som selges i Norge. Bare varebiler og de største modellene som ProAce, LandCruiser og Hilux leveres med dieselmotor her til lands.

Mange velger fortsatt diesel

Men det betyr ikke at kundene i Romsdal har sluttet å kjøpe dieselbiler. Tvert imot, i januar hadde mer enn hver fjerde nyregistrerte bil i Romsdal dieselmotor, viser oversikten fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

Av totalt 121 nyregistrerte biler i vårt distrikt hadde 32 dieselmotor, 31 hybrid og 23 ladbar hybrid. 24 hadde tradisjonell bensinmotor, mens det ble registrert bare 11 elbiler i Romsdal i januar.

Skiller seg ut

Dermed skiller Romsdal seg klart ut fra landet som helhet, der elbilandelen er mer enn dobbelt så høg som hos oss. Dieselandelen er mye lavere på landsbasis, helt nede i 20,2 prosent.

Det ble registrert to hydrogenbiler i Norge i januar, ingen i Møre og Romsdal.

Toyota er igjen tilbake i toppen, med BMW som god nummer to. Deretter er det hopp ned til de neste på lista.

Blant de første ni modellene på registreringsstatistikken for Romsdal finner vi fire fra BMW, to fra Toyota og én hver fra Peugeot, Nissan og Volvo.

Blant de mer eksotiske merkene legger vi merke til at en bilkjøper lokalt har slått til med ny Porsche Panamera i januar.

Utslippene fortsetter å gå ned, og var nede i rekordlave 78 g/km i januar. Firehjulstrekk er fortsatt populært, i Romsdal hadde 41,1 prosent av de nyregistrerte bilene i januar firehjulstrekk.

Leasing populært

Stadig flere velger å lease biler, i januar var andelen over 58 prosent.

I Norge ble det registrert 9207 nye biler i januar, en nedgang på 29,5 prosent fra samme måned i fjor. I Romsdal var tilsvarende tall minus 22 prosent.

Mens personbilsalget hadde en svak start på året, gikk varebilsalget rett opp. I Romsdal ble det registrert 44 nye varebiler i januar, nesten dobbelt så mange som samme måned i fjor. 43 av disse hadde dieselmotor, én hadde bensinmotor. Volkswagen topper lista over varebiler foran Peugeot, Mercedes og Ford.