– Vi har ikke regnet på andelen eldre, men merker at det er stadig flere seniorer som trener. Vi har 600 medlemmer. Andelen eldre har økt de siste åra, sier Tove Henøen, medeier på Spinn Treningssenter i Elnesvågen.

Eldste er rundt 85 år

Spinn har bevisst satset på å ha et godt tilbud for eldre, opplyser Henøen.

– Vår eldste instruktør, Bjarne Hatle, er 76 år. I tillegg har vi kurset ansatte i trening som er spesielt tilrettelagt for eldre. Den eldste kunden vår er rundt 85 år, og er sprekere enn de fleste, sier hun.

Viktig sosial arena

Henøen tror den viktigste grunnen til at eldre trener er ønsket om god livskvalitet og forebygging av fysiske og psykiske helseplager.

– Trening gjør at man klarer mer av de daglige aktivitetene og blir bedre i stand til å klare seg lenger i egen heim. Det sosiale aspektet er viktig. Mange

eldre er enslige, og trening blir en sosial arena, sier Henøen.

Noen er skeptiske

Tilbudet Aktiv på dagtid, som

retter seg mot personer i trygdesituasjon har avtale med Spinn om bruk av treningssal, spinning, yoga og gruppetreningstilbud på gitte tidspunkt hver uke.

– Det er rundt 50 personer som er med i Aktiv på dagtid-tilbudet hos oss, sier Henøen.

– Hva tror du er grunnen til at noen eldre ikke trener?

– Den vanligste grunnen er nok at de ikke har prøvd. Vi merker at mange er skeptiske fordi de ikke har vært i et helsestudio før. De tror det er noe annet enn det er. De fleste blir positivt overrasket. Mange tror de ikke er i god nok form til å trene, men alle kan. Treningssentrene i dag er tilpasset alle nivå, sier Henøen.

Aldri for seint

– Det er aldri for seint å begynne å trene. Tvert imot. For mange eldre vil helsegevinsten være større enn for yngre, sier Henøen.