Nye Romsdal videregående skole viser at alle gode ting er (massivt) tre. Åpen skoledag på lørdag ble en folkefest. Men planen ble ikke helt fulgt.

520 millioner kroner. Et nybygg på 12.600 kvadratmeter. Bygd av 11 tusen grantrær fra Østerrike. Nye Romsdal videregående skole er virkelig et fenomenalt bygg. Det fikk svært mange se på nært hold lørdag.

Rektor Ivar Rød sier at nærmere 1500 var innom på festdagen, som egentlig skulle være en helt vanlig skoledag - på en lørdag.

- I tillegg til besøkstallet du har fått oppgitt, var det rundt 500 elever og ansatte på skolen. Men planen om en helt vanlig skoledag skar seg, uten at det gjør så veldig mye. På fredag tok det litt av med planleggingen. Det ble mer en festdag enn en vanlig skoledag. Det sklei litt ut, og ble mer preget av utstilling enn skolearbeid. Vi er bare glad for at så mange kom. Gjennomgangsmelodien har vært at «her er det godt å være», sier Rød til Rbnett.

Romsdal vgs. er en skole som elevene og de ansatte er stolte av. Det var lett å merke. Vi ble med på en av de mange omvisningsgruppene som fikk en rundtur i hver en krik og krok av skolen, både nye og gamle bygg. Våre verter var elevene Eirik Eggen og Frida Brunvoll, som går andreåret reiseliv.

- Dette er en herlig skoledag. Og så får vi en fridag tilbake. Vi er veldig stolte av skolen vår. På en skala fra 0 til 10 gir vi en sterk 10-er. Slik skolen er designet, er det også blitt en mer sosial skole, mer tilrettelagt for mingling, sier Eirik og Frida.

I Romsdals Budstikkes mandagsavis kommer det en fyldig reportasje med flere bilder og intervjuer med både ansatte, elever og foreldre.

Praktiske fag har fått fantastiske lokaler. Fra åpen dag på nybygde Romsdal videregående skole lørdag. Foto: Eirik Heen
MOLDE: Åpen dag på nybygde Romsdal videregående skole, vgs. HER: Praktiske fag har fått fantastiske lokaler. Fra åpen dag på nybygde Romsdal videregående skole lørdag. Foto: Eirik Heen
MOLDE: Åpen dag på nybygde Romsdal videregående skole, vgs. HER: Folksomt på Lille Brunvollbrua på Molde vgs. Fra åpen dag på nybygde Romsdal videregående skole lørdag. Foto: Eirik Heen
Fra åpen dag på nybygde Romsdal videregående skole lørdag. Foto: Eirik Heen
Åpen dag på nybygde Romsdal videregående skole. Foto: Eirik Heen
Frisørlærer Aslaug Birkeland sammen med elevguidene Eirik Eggen og Frida Brunvoll. Fra åpen dag på nybygde Romsdal videregående skole lørdag. Foto: Eirik Heen