Noen husker kanskje den unge gitaristen fra Eide, som sto på scena og spilte gitar med selveste Carlos Santana i Vikingskipet. Det var i 2010, Oliver fra Lyngstad var 13 år og vant konsertbillett og Santana-gitar via en konkurranse på VGNett. I tillegg ble det altså spilling med gitarlegenden.

Både TV2 og NRK dekte begivenheten, og det ble mye oppmerksomhet rundt Oliver.

– For å være helt ærlig, var det en større opplevelse å spille med bandet mitt Villmark hjemme i Bollitun forrige helg, sier Oliver Visnes, som har blitt 20 år gammel.

Ikke et A4-liv

Hvordan gikk det egentlig med det unge gitar-talentet, som dukket opp som utvalgt gjest på konserten til Frode Alnæs i Bjørnsonhuset onsdag kveld?

– Det er musikk jeg driver med. Det er det som er livet mitt, sier Oliver Visnes, som for tida bor i hovedstaden.

Oliver, som vokste opp med flere gitarer tilgjengelig i farfars kjeller, forteller at han bestemte seg for å satse på musikken som 12-åring.

– Jeg og en kompis fant ut at vi skulle starte rockeband og trakk lodd om hvem som skulle spille bass og gitar. Så det kunne like gjerne blitt bass, humrer Oliver, som i dag er gitarist i to band, Villmark og Downtown Beat, og spiller trommer i bandet Daddy Said I Was An Accident.

Men vegen dit har vært alt annet enn tradisjonell.

– Etter jeg begynte å spille gitar, droppet jeg ut av skolen. Jeg satt oppe hele natta og spilte, og ville bare bli musiker, forteller Oliver.

– Hvordan har du klart deg uten skolegang?

– Det har gått greit, det. For meg har det ikke vært noe alternativ. Jeg kunne ikke kaste bort flere år på skole. Men det er ikke noe jeg vil anbefale andre. Det er et hardt liv.

Bodde på gata

Oliver forteller at han i stor grad er selvlært. Mye har han lært av gitarlæreren Kristian Tjelle og hans youtube-kanal.

– Skoleåret 2015/2016 gikk jeg på Trøndertun folkehøgskole. Det var det beste året i mitt liv. Mens fjoråret var det verste, sier Oliver.

– Ditt verste år, hvorfor det?

– Jeg bodde på gata i Oslo i tre måneder. Og spilte for penger. Det var iskaldt. Så fikk jeg meg en hengekøye i skogen. Og etterhvert som jeg bygde meg opp et nettverk, ble det sofasurfing hos venner. Nå leier jeg et studio jeg bor i, sier Oliver.

Han forteller at Villmark, som spiller urnorsk folke-metal, har fått flere spillejobber fram mot sommeren.

– Vi har planer om å spille inn album. Og jeg har lyst til å få i gang en festival på Hausmania igjen, sier Oliver.

Etter sommeren er planen å reise til Minneapolis.

– Jeg skal gifte meg med kjæresten min og hun er derfra. Så nå blir jeg amerikaner på den største metal-plassen i USA, der det spilles konserter hele tida. Så det er mye som skjer. Jeg har ikke fylt 21 år, men følger drømmen, sier Oliver, som beskriver seg selv som «blods-anarkist».

– Det betyr at alle cellene i kroppen er anarkister, forklarer han.

Onsdag sto Oliver igjen på en stor scene, denne gang med den norske gitarhelten Frode Alnæs.

– Jeg skulle ønske jeg hadde med meg min faste kompanjong, gitaren min i Oslo, en Gibson Les Pauls. I stedet spilte jeg på en jeg har på Eide. Men det gikk greit, sier Oliver.

– Hvordan var møtet med Frode?

– Han er en helt fantastisk gitarist og en veldig god entertainer. Jeg lærte mye av ham, sier Oliver om gjesteopptredenen.

– Vi fikk jo snakket litt sammen. Frode er en veldig down-to-earth-fyr. Min blues er metal, men vi har på en måte litt like røtter, sier Oliver.

Frode Alnæs har tidligere fortalt om hvordan hårsjukdommen gjorde oppveksten vanskelig, og at han fant trøst i gitaren.

– Vi hadde like mye grunn til å sitte inne og spille gitar i oppveksten, forteller Oliver, som ikke vil utdype akkurat det.

– Bare skriv at jeg etter hver jente har blitt bedre på gitar!